23948sdkhjf

Leslie Jørgensen smager på juicen hver dag

| Af Eskil Mann Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Friskpresset appelsinjuice skal have den rigtige balance mellem sødme og surhed

Hver formiddag tager produktudvikler Leslie Jørgensen sig et glas frisk appelsinjuice. Han skal kontrollere, at juicen lever op til de høje krav, der stilles til Brämhults-juicen.

Brämhults er Rynkeby Foods mærke for friskpresset juice.



Selv om der løbende udføres målinger af juicens naturlige appelsinsyre og frugtsukker, så er det ikke altid tilstrækkeligt.

- Vi har vores specifikationer og vores recept at gå ud fra. Men det kan godt snyde os. Når jeg står med det færdige produkt, kan det være for surt. Så kan vi supplere med eksempelvis brasilianske appelsiner, som oftest er temmelig søde, siger Leslie Jørgensen.

Den friskpressede juice laves af appelsiner, der kommer fra Egypten, Grækenland, Sydafrika, Brasilien og flere andre lande.

- Frem til uge 30 får vi appelsiner fra landene nord for Ækvator. Derefter får vi appelsiner fra syd for Ækvator, eksempelvis fra Brasilien og Sydafrika.

Juicen fra forskellige partier appelsiner skal blandes, så man opnår en god smag.

- Forholdet mellem frugtsyre og frugtsukker skal være rigtigt. Vi opererer med en ratio, der skal ligge mellem 12 og 13, fortæller Leslie Jørgensen, senior product manager hos Rynkeby Foods.

Når Rynkeby starter med appelsiner fra jordens nordlige halvkugle i januar, så er de relativt sure. Det bliver kompenseret ved hjælp af et stort lager af søde brasilianske appelsiner. Fra marts er det naturlige sukkerindhold fra de nordlige appelsiner højt nok i sig selv.

Olieindhold 
En anden vigtig faktor i frugtjuicen er olieindholdet, for der er et lille indhold af olie appelsiner - og det kan mærkes.

- Hvis indholdet af olie er lavt, så bliver juicen flad i smagen. Hvis olieindholdet er for højt, så kan juicen nærmest "brænde" på tungen. Når der er en ubalance, så må vi kompensere. Så kigger vi på lageret, hvilke appelsiner vi har, som vil kunne afbalancere smagen, siger han.

Men smagen af Brämhults er ikke derfor nødvendigvis den samme fra uge til uge eller måned til måned.

- Der vil være nogle naturlige variationer i løbet af året, fordi vores råvarer ændrer sig. Vi synes selv, at det er fantastisk med den smagsændring fra måned til måned. At vores produkt ikke er helt det samme hver gang, siger Leslie Jørgensen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Biltema klar med sit eget kaffemærke

Madværkstedets udstillere kan brillere i showkøkken

Så er Ole & Steen klar på Manhattan

Fødevaregrossister gik igen tilbage

Tronskifte i nordjysk ostekoncern

Slut med anmelderrost Aarhus-restaurant

Nyhedsbrev

Veganersalg steg 30 procent i Salling Group

Online Avis Arkiv

Fire mænd risikerer fængsel og millionbøde i hestekødskandale

Dansk ingredienskoncern er kåret til verdens mest bæredygtige

Højer Pølser: Konkurrencen er ekstremt hård

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Lim: Carlsberg har lanceret sin verdensnyhed

Adival mangler chokolade til landmænd

Specialøl-specialist med nyt overskud

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

PKI Supply: 2018 var et år med succesfuld eksport og udvikling

GEMÜ for tredje gang kåret som "Verdens førende 2018"

Støbning af produkter i gummi (f.eks. i EPDM og Silikone)

Smurfit Kappa Better Planet Packaging Design Challenge

Stregkode system – fuld sporbarhed fra jpbc

Ara-el anbefaler FL søgelyset

Ses vi på Ehandelsdagen d. 7 februar?

Skanem Hobro ansætter ny prepress-medarbejder

Brug gummi ... rigtigt!

Dosering af væsker med Fluidwell

VIDEO: specielle HMPE løftestropper til at løfte fundamenter og broelementer

Ove Davidsen ny salgsingeniør hos Pilz Skandinavien

Gratis rapport til dig: Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nyudviklet justerbart formatrør øger fleksibiliteten

Temperaturføler til indskruning

GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Bell hus fra KTR

KLA 700 checkvejer med stort vejeområde

Vi er klar til at certificere jer efter DS/ISO 45001:2018. Er I klar?

Lej eller køb en skole.

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Du kan stadig nå det - KICK-OFF MØDE: Plant-Based Food Network

Give Elementer køber Lundsby Industri A/S

Send til en kollega

0.154