23948sdkhjf

Leslie Jørgensen smager på juicen hver dag

| Af Eskil Mann Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Friskpresset appelsinjuice skal have den rigtige balance mellem sødme og surhed

Hver formiddag tager produktudvikler Leslie Jørgensen sig et glas frisk appelsinjuice. Han skal kontrollere, at juicen lever op til de høje krav, der stilles til Brämhults-juicen.

Brämhults er Rynkeby Foods mærke for friskpresset juice.



Selv om der løbende udføres målinger af juicens naturlige appelsinsyre og frugtsukker, så er det ikke altid tilstrækkeligt.

- Vi har vores specifikationer og vores recept at gå ud fra. Men det kan godt snyde os. Når jeg står med det færdige produkt, kan det være for surt. Så kan vi supplere med eksempelvis brasilianske appelsiner, som oftest er temmelig søde, siger Leslie Jørgensen.

Den friskpressede juice laves af appelsiner, der kommer fra Egypten, Grækenland, Sydafrika, Brasilien og flere andre lande.

- Frem til uge 30 får vi appelsiner fra landene nord for Ækvator. Derefter får vi appelsiner fra syd for Ækvator, eksempelvis fra Brasilien og Sydafrika.

Juicen fra forskellige partier appelsiner skal blandes, så man opnår en god smag.

- Forholdet mellem frugtsyre og frugtsukker skal være rigtigt. Vi opererer med en ratio, der skal ligge mellem 12 og 13, fortæller Leslie Jørgensen, senior product manager hos Rynkeby Foods.

Når Rynkeby starter med appelsiner fra jordens nordlige halvkugle i januar, så er de relativt sure. Det bliver kompenseret ved hjælp af et stort lager af søde brasilianske appelsiner. Fra marts er det naturlige sukkerindhold fra de nordlige appelsiner højt nok i sig selv.

Olieindhold 
En anden vigtig faktor i frugtjuicen er olieindholdet, for der er et lille indhold af olie appelsiner - og det kan mærkes.

- Hvis indholdet af olie er lavt, så bliver juicen flad i smagen. Hvis olieindholdet er for højt, så kan juicen nærmest "brænde" på tungen. Når der er en ubalance, så må vi kompensere. Så kigger vi på lageret, hvilke appelsiner vi har, som vil kunne afbalancere smagen, siger han.

Men smagen af Brämhults er ikke derfor nødvendigvis den samme fra uge til uge eller måned til måned.

- Der vil være nogle naturlige variationer i løbet af året, fordi vores råvarer ændrer sig. Vi synes selv, at det er fantastisk med den smagsændring fra måned til måned. At vores produkt ikke er helt det samme hver gang, siger Leslie Jørgensen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Arla skovler penge ind på valle

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Nyhedsbrev

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.288