23948sdkhjf

Leslie Jørgensen smager på juicen hver dag

Friskpresset appelsinjuice skal have den rigtige balance mellem sødme og surhed

Hver formiddag tager produktudvikler Leslie Jørgensen sig et glas frisk appelsinjuice. Han skal kontrollere, at juicen lever op til de høje krav, der stilles til Brämhults-juicen.

Brämhults er Rynkeby Foods mærke for friskpresset juice.

Selv om der løbende udføres målinger af juicens naturlige appelsinsyre og frugtsukker, så er det ikke altid tilstrækkeligt.

- Vi har vores specifikationer og vores recept at gå ud fra. Men det kan godt snyde os. Når jeg står med det færdige produkt, kan det være for surt. Så kan vi supplere med eksempelvis brasilianske appelsiner, som oftest er temmelig søde, siger Leslie Jørgensen.

Den friskpressede juice laves af appelsiner, der kommer fra Egypten, Grækenland, Sydafrika, Brasilien og flere andre lande.

- Frem til uge 30 får vi appelsiner fra landene nord for Ækvator. Derefter får vi appelsiner fra syd for Ækvator, eksempelvis fra Brasilien og Sydafrika.

Juicen fra forskellige partier appelsiner skal blandes, så man opnår en god smag.

- Forholdet mellem frugtsyre og frugtsukker skal være rigtigt. Vi opererer med en ratio, der skal ligge mellem 12 og 13, fortæller Leslie Jørgensen, senior product manager hos Rynkeby Foods.

Når Rynkeby starter med appelsiner fra jordens nordlige halvkugle i januar, så er de relativt sure. Det bliver kompenseret ved hjælp af et stort lager af søde brasilianske appelsiner. Fra marts er det naturlige sukkerindhold fra de nordlige appelsiner højt nok i sig selv.

Olieindhold 
En anden vigtig faktor i frugtjuicen er olieindholdet, for der er et lille indhold af olie appelsiner - og det kan mærkes.

- Hvis indholdet af olie er lavt, så bliver juicen flad i smagen. Hvis olieindholdet er for højt, så kan juicen nærmest "brænde" på tungen. Når der er en ubalance, så må vi kompensere. Så kigger vi på lageret, hvilke appelsiner vi har, som vil kunne afbalancere smagen, siger han.

Men smagen af Brämhults er ikke derfor nødvendigvis den samme fra uge til uge eller måned til måned.

- Der vil være nogle naturlige variationer i løbet af året, fordi vores råvarer ændrer sig. Vi synes selv, at det er fantastisk med den smagsændring fra måned til måned. At vores produkt ikke er helt det samme hver gang, siger Leslie Jørgensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079