Leslie Jørgensen smager på juicen hver dag

| Af Eskil Mann Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Friskpresset appelsinjuice skal have den rigtige balance mellem sødme og surhed

Hver formiddag tager produktudvikler Leslie Jørgensen sig et glas frisk appelsinjuice. Han skal kontrollere, at juicen lever op til de høje krav, der stilles til Brämhults-juicen.

Brämhults er Rynkeby Foods mærke for friskpresset juice.

Selv om der løbende udføres målinger af juicens naturlige appelsinsyre og frugtsukker, så er det ikke altid tilstrækkeligt.

- Vi har vores specifikationer og vores recept at gå ud fra. Men det kan godt snyde os. Når jeg står med det færdige produkt, kan det være for surt. Så kan vi supplere med eksempelvis brasilianske appelsiner, som oftest er temmelig søde, siger Leslie Jørgensen.

Den friskpressede juice laves af appelsiner, der kommer fra Egypten, Grækenland, Sydafrika, Brasilien og flere andre lande.

- Frem til uge 30 får vi appelsiner fra landene nord for Ækvator. Derefter får vi appelsiner fra syd for Ækvator, eksempelvis fra Brasilien og Sydafrika.

Juicen fra forskellige partier appelsiner skal blandes, så man opnår en god smag.

- Forholdet mellem frugtsyre og frugtsukker skal være rigtigt. Vi opererer med en ratio, der skal ligge mellem 12 og 13, fortæller Leslie Jørgensen, senior product manager hos Rynkeby Foods.

Når Rynkeby starter med appelsiner fra jordens nordlige halvkugle i januar, så er de relativt sure. Det bliver kompenseret ved hjælp af et stort lager af søde brasilianske appelsiner. Fra marts er det naturlige sukkerindhold fra de nordlige appelsiner højt nok i sig selv.

Olieindhold 
En anden vigtig faktor i frugtjuicen er olieindholdet, for der er et lille indhold af olie appelsiner - og det kan mærkes.

- Hvis indholdet af olie er lavt, så bliver juicen flad i smagen. Hvis olieindholdet er for højt, så kan juicen nærmest "brænde" på tungen. Når der er en ubalance, så må vi kompensere. Så kigger vi på lageret, hvilke appelsiner vi har, som vil kunne afbalancere smagen, siger han.

Men smagen af Brämhults er ikke derfor nødvendigvis den samme fra uge til uge eller måned til måned.

- Der vil være nogle naturlige variationer i løbet af året, fordi vores råvarer ændrer sig. Vi synes selv, at det er fantastisk med den smagsændring fra måned til måned. At vores produkt ikke er helt det samme hver gang, siger Leslie Jørgensen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fisker scorede kassen på populære sild

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Nyhedsbrev

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

Send til en kollega

0.207