23948sdkhjf

Etiket-tjek kan spare en formue

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Teknologisk Institut hjælper med at få styr på mærkningen af fødevarer

Blandt Teknologisk Instituts mange eksperter er der også eksperter i fødevaremærkning- de er med til at sikre, at danske fødevarer overholder fødevarelovgivningen i forbindelse med produktudvikling og adgangen til nye eksportmarkeder.

Blandt de virksomheder, der løbende konsulterer eksperterne, er Bornholms Mosteri, ikke mindst fordi mosteriet har en klar strategi om vækst via salg på eksportmarkeder. Det drejer sig især om lande i EU, og det er afgørende for denne vækst, at produkterne overholder mærkningsreglerne på de pågældende markeder, konstaterer administrerende direktør for Bornholms Mosteri Morten Kolind.

- Vi skal sikre os, at oversættelsen af etiketter er korrekt, og at der er brugt de rigtige termer for det pågældende marked. Der trækker vi på ekstern hjælp fra Teknologisk Institut, siger han.

Ud over samarbejdet ved eksport trækker Bornholms Mosteri også på kompetencerne ved udviklingen af nye produkter, hvor mærkningen tjekkes, inden de nye produkter lanceres.

På Teknologisk Institut rådgiver et team af eksperter små og mellemstore fødevarevirksomheder, forhandlere og importører om fødevaremærkning. Her sikres det, at mærkningen af færdigpakkede fødevarer overholder gældende lovgivning inden print af emballage og etiketter.

Et mærkningstjek omfatter en grundig gennemgang af, om de obligatoriske oplysninger er givet korrekt, og en overordnet vurdering af, om der er en risiko for, at forbrugerne vildledes.Instituttet hjælper også med at opbygge varedeklaration fra bunden, beregning af næringsdeklaration samt med aat oversætte mærkningstekst til flersprogede etiketter.

Inger Olesen, der er sektionsleder for området på Teknologisk Institut, oplever en stigende interesse fra fødevareerhvervet hvad angår mærkningstjek:

- Vi oplever, at mange fødevarevirksomheder prioriterer den relativt lave omkostning ved at få lavet et mærkningstjek op imod omkostningerne i tilfælde af tilbagekald af produkter. Det er omkostningstungt og koster også på imagefronten. Så de fleste vil hellere forebygge end rydde op bagefter, siger hun.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Cateringfirma konkurs

Arla skovler penge ind på valle

Naturli' Foods vil nu indtage USA

Dansk plantefars på vej til burgerens hjemland

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Nyhedsbrev

Øl-drone kan genrejse dansk produktion af humle

Online Avis Arkiv

Nye scannere skal give bedre fødevarekvalitet

Søfolk sejler 1.800 km for at fragte Thy-malt til Rusland

Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Flere restauranter går konkurs

Ugens grin: Livslang læring

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Gærende gløgg kaldt retur

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nikodan har travlt på Rødkærsbro Mejeri

Mød Fisker på Scanpack messen

Se vores nye webshop

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

sådan slipper du for produktstop ved dødplader

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ER DU også klar til at spare tid med ERGOLASH surringer?

Forbedrede vintermåtter forlænger byggesæsonen

INOXPA Skruecentrifugalpumpe

S22 Pro kapasitiv touch-kontakt

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

SD2DUG24: Nyudviklet Dupline® generator og Modbus gateway

Fipros A/S tilbyder kvalitets spraytørring

BEKOKAT giver konstant olie- og bakteriefri trykluft og oliefri kondensat

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu.

Uddannelse af medarbejderne

Tør du prøve englændermodellen?

Energiledelse i nye klæder.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Isomasters Minibox kølerum

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Send til en kollega

0.257