23948sdkhjf

Arctic Group dropper Afrika

Nordjysk handelsfirma forsøger at vende underskud til overskud
Den aalborgensiske handelskoncern Arctic Group, der blandt meget andet leverer frostvarer, friskvarer og tørvarer til foodservicesektoren, begyndte sidste år en omfattende turnaround for at få vendt underskud til overskud. Målet er en langt mere fokuseret koncern, der forretningsmæssigt er vendt tilbage til de nordatlantiske rødder på Grønland, Island og Færøerne:

- 2017 har været et udfordrende år for os, og vi kunne allerede i 1. halvår se, at der var behov for gennemgribende ændringer. Derfor igangsatte vi en række strategiske aktiviteter, der blandt andet har ført til ansættelse af en ny ledelse og nedlukning af alle aktiviteter i Østafrika, forklarer bestyrelsesformand Stig Bøgh Karlsen fra Arctic Group.

Koncernen omsatte sidste år for 412 millioner kroner, hvilket svarer til samme niveau som i 2016 og 16 procent over 2015.

Årets resultat blev på minus 16 millioner kroner, og det er ifølge Stig Bøgh Karlsen stærkt utilfredsstillende:

- Det er klart, at koncernens resultat ikke lever op til forventningerne. Men det har været vigtigt for os at gennemføre de strategiske beslutninger, som vi tror vil gavne koncernen på lang sigt, og det har naturligvis medført nogle engangsomkostninger. Eksempelvis har lukningen af vores aktiviteter i Østafrika alene kostet et mindre tocifret millionbeløb, forklarer han.

Oprydning
Også oprydning blandt koncernens tvivlsomme debitorer og nedskrivninger af varelagre har ifølge bestyrelsesformanden kostet Arctic Group på bundlinjen.

Endelig har den ustabile drift hos Royal Arctic Line i 2017 medført tab hos nogle af de lokale datterselskaber i Arctic Group.

- Jeg hæfter mig dog ved, at koncernen har en positiv drift, og at vi tjener penge, hvis vi renser 2017-regnskabet for engangsomkostninger, mener bestyrelsesformanden.

Oplysningerne om regnskabet er baseret på informationer fra Arctic Group, da selskabets årsregnskab for 2017 endnu ikke er offentliggjort.

Grundlaget for Arctic Group blev lagt med oprettelsen af selskabet Arctic Import i Grønland i 1978. Koncernen beskæftiger 150 medarbejdere.

Arctic Groups primære markeder er Grønland, Island, Færøerne og Kina. Hovedkontoret ligger på Grønlandshavnen i Aalborg. Arctic Group tilbyder sine kunder en handelsplatform i forbindelse med varehandel.

Selskabet er ifølge det offentlige ejerregister ejet af Ole Nielsen og Poul Jørgen Nielsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094