23948sdkhjf

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Bornholmske fødevareproducenter ser Folkemødet som en kærkommen mulighed

Bornholmske fødevareproducenter og deres varer har vundet indpas andre steder i Danmark end bare på Bornholm.

Ikke desto mindre ser en række af virksomhederne på Bornholm Folkemødet som en kærkommen mulighed for at få promoveret fødevarerne yderligere – og komme længere ud i forsyningsleddet.

Det skriver TV2 Bornholm.

Sildemadder i lufthavnen
Allerede i Københavns Lufthavn vil folkemøde-deltagerne blive mødt af bornholmske specialiteter.

Her står Sol over Gudhjem-brødrene Mads og Mikkel Marschall klar til at give de rejsende en smagsprøve på de fødevarer, Bornholm kan byde på. Det være sig mejeriprodukter fra Bornholms Andelsmejeri, en sildemad, charcuteri fra Hallegård eller vandkefirperler, en læskedrik brygget på svamp.

For Mads Marschall er det essentielt, at fødevarerne allerede i lufthavnen bliver en naturlig del af oplevelsen og samtalen på Folkemødet.

Is-firma vil ud over rampen
Det er ikke bare i lufthavnen, at deltagerne kan smage på de bornholmske fødevarer. Bornholms Ismejeri har i den grad taget folkemødet til sig og bruger det som en veritabel reklamesøjle. De stiller op med smagsprøver på standen hos organisationen Landbrug & Fødevarer.

Medstifter af ismejeriet Jonas Bohn fortæller, at han selvfølgelig gerne ser, at folk efterfølgende besøger deres cafe i Svaneke, men også, at folkemødegæsterne – vel hjemme igen – køber isen i Fakta, som sælger den bornholmske is over hele landet.

Om det virker vides endnu ikke, men for Jonas Bohn er strategien klar.

- Vi vil gerne have isen ud i grossistleddet, så cafeer og restauranter også kan sælge isen, siger Jonas Bohn. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142