23948sdkhjf

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Aarhusianske Smartbake har købt Faber Brød i Solrød af iværksætteren Tanja Benn. Bageriet laver udelukkende økologisk brød og har allerede adskillige prominente hotelkæder og restaurationer i kundeporteføljen. Smartbake har dermed med ét fået en stor bid af det lukrative marked for økologisk brød til københavnske hoteller og cateringvirksomheder. Det marked skal nu boostes seriøst.

– Vi mødtes med Tanja tilbage i april, hvor jeg blev meget imponeret af hendes produkter og hendes store fokus på økologi. Jeg så også hurtigt, at der kunne være stærke synergier mellem Fabers solide håndværk og vores produktionssetup. Jeg er derfor meget glad og stolt over, at vi i dag har lagt sidste hånd på en aftale, der betyder, at vi overtager alle aktiver, maskiner, opskrifter og goodwill i Faberbrød, siger Karsten Leed, partner og salgsdirektør i Smartbake Bakery Group, og tilføjer:

- Jeg glæder mig til, sammen med Tanja, at fortsætte leverancerne til Fabers mange kunder med samme håndværksmæssige passion, som Tanja har lagt for dagen. Det var i forvejen også den vej, vi gerne ville gå.

Glad sælger
Tanja Benn er nu ansat i Smartbake og fortsætter arbejdet med den tætte kundedialog vedrørende udvikling af produkter og opbygningen af relationer. Hun er meget tilfreds med forløbet:

– Jeg glæder mig til et godt samarbejde og har god tiltro til, at Smartbake vil føre Faberbrød videre i samme ånd. De har de samme værdier, når det kommer til kvalitet og kundeservice, hvilket er med til, at valget faldt på dem. Det er en stor fordel, at vi har forskellige kompetencer, og jeg er sikker på, at samarbejdet bliver til stor gavn for både mig og dem, fortæller Tanja Benn.

Yderligere fokus med bredere produktportefølje
Smartbake vil som en konsekvens af opkøbet intensivere deres fokus på hotel- og restaurantionsbranchen yderligere og ikke mindst på markedet for måltidskasser, hvor Smartbake nu har procespatent i både Danmark, Norge og Sverige.

– Vores strategiske fokus på hotel-  og restaurationsbranchen er gået langt bedre end vi havde regnet med og med opkøbet af Faber Brød, så kommer vi nu til at foretage yderligere investeringer i vores produktionsetup. Vi har indkøbt nye maskiner og åbnet en ny produktionshal, så vi har klar til at håndtere den øgede efterspørgsel med endnu flere produkter. Samtidig er vi så småt begyndt at kigge nordpå til Norge og Sverige, siger Karsten Leed.

Smartbake Bakery Group blev stiftet i maj 2017 af de to iværksættere Anders Høy og Steffen Bagge. Det hele startede som en onlineforretning til private, men er siden vokset sig til en produktionsvirksomhed med fokus næsten udelukkende på B2B-markedet. I foråret 2018 fik de eksterne investorer ind og investerede samtidig i nye, moderne produktionshaller uden for Aarhus og nu også Faber Brød.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079