23948sdkhjf

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Aarhusianske Smartbake har købt Faber Brød i Solrød af iværksætteren Tanja Benn. Bageriet laver udelukkende økologisk brød og har allerede adskillige prominente hotelkæder og restaurationer i kundeporteføljen. Smartbake har dermed med ét fået en stor bid af det lukrative marked for økologisk brød til københavnske hoteller og cateringvirksomheder. Det marked skal nu boostes seriøst.

– Vi mødtes med Tanja tilbage i april, hvor jeg blev meget imponeret af hendes produkter og hendes store fokus på økologi. Jeg så også hurtigt, at der kunne være stærke synergier mellem Fabers solide håndværk og vores produktionssetup. Jeg er derfor meget glad og stolt over, at vi i dag har lagt sidste hånd på en aftale, der betyder, at vi overtager alle aktiver, maskiner, opskrifter og goodwill i Faberbrød, siger Karsten Leed, partner og salgsdirektør i Smartbake Bakery Group, og tilføjer:

- Jeg glæder mig til, sammen med Tanja, at fortsætte leverancerne til Fabers mange kunder med samme håndværksmæssige passion, som Tanja har lagt for dagen. Det var i forvejen også den vej, vi gerne ville gå.

Glad sælger
Tanja Benn er nu ansat i Smartbake og fortsætter arbejdet med den tætte kundedialog vedrørende udvikling af produkter og opbygningen af relationer. Hun er meget tilfreds med forløbet:

– Jeg glæder mig til et godt samarbejde og har god tiltro til, at Smartbake vil føre Faberbrød videre i samme ånd. De har de samme værdier, når det kommer til kvalitet og kundeservice, hvilket er med til, at valget faldt på dem. Det er en stor fordel, at vi har forskellige kompetencer, og jeg er sikker på, at samarbejdet bliver til stor gavn for både mig og dem, fortæller Tanja Benn.

Yderligere fokus med bredere produktportefølje
Smartbake vil som en konsekvens af opkøbet intensivere deres fokus på hotel- og restaurantionsbranchen yderligere og ikke mindst på markedet for måltidskasser, hvor Smartbake nu har procespatent i både Danmark, Norge og Sverige.

– Vores strategiske fokus på hotel-  og restaurationsbranchen er gået langt bedre end vi havde regnet med og med opkøbet af Faber Brød, så kommer vi nu til at foretage yderligere investeringer i vores produktionsetup. Vi har indkøbt nye maskiner og åbnet en ny produktionshal, så vi har klar til at håndtere den øgede efterspørgsel med endnu flere produkter. Samtidig er vi så småt begyndt at kigge nordpå til Norge og Sverige, siger Karsten Leed.

Smartbake Bakery Group blev stiftet i maj 2017 af de to iværksættere Anders Høy og Steffen Bagge. Det hele startede som en onlineforretning til private, men er siden vokset sig til en produktionsvirksomhed med fokus næsten udelukkende på B2B-markedet. I foråret 2018 fik de eksterne investorer ind og investerede samtidig i nye, moderne produktionshaller uden for Aarhus og nu også Faber Brød.

Mere om: Smartbake
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Nyhedsbrev

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Online Avis Arkiv

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Viborg Bryghus skifter direktør

Andelsmejeri tjente seks millioner

- Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Whiskey-elsker har lavet et amerikansk mikrodestilleri i Jylland

- Whiskey-boomet er helt vildt

Knaplund Destilleri er kommet med på en vogn i fuld fart

Skare Food skærer i overskuddet

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 2019.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevarer til et sundere liv

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

IO-Link - hvad er det?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Det kan du opleve til Plast og 3D måleteknik 2019

Mangler du noget til din fødevareproduktion?

PRODUKTFOKUS: Ergolash surringer

Send til en kollega

0.174