Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Aarhusianske Smartbake har købt Faber Brød i Solrød af iværksætteren Tanja Benn. Bageriet laver udelukkende økologisk brød og har allerede adskillige prominente hotelkæder og restaurationer i kundeporteføljen. Smartbake har dermed med ét fået en stor bid af det lukrative marked for økologisk brød til københavnske hoteller og cateringvirksomheder. Det marked skal nu boostes seriøst.

– Vi mødtes med Tanja tilbage i april, hvor jeg blev meget imponeret af hendes produkter og hendes store fokus på økologi. Jeg så også hurtigt, at der kunne være stærke synergier mellem Fabers solide håndværk og vores produktionssetup. Jeg er derfor meget glad og stolt over, at vi i dag har lagt sidste hånd på en aftale, der betyder, at vi overtager alle aktiver, maskiner, opskrifter og goodwill i Faberbrød, siger Karsten Leed, partner og salgsdirektør i Smartbake Bakery Group, og tilføjer:

- Jeg glæder mig til, sammen med Tanja, at fortsætte leverancerne til Fabers mange kunder med samme håndværksmæssige passion, som Tanja har lagt for dagen. Det var i forvejen også den vej, vi gerne ville gå.

Glad sælger
Tanja Benn er nu ansat i Smartbake og fortsætter arbejdet med den tætte kundedialog vedrørende udvikling af produkter og opbygningen af relationer. Hun er meget tilfreds med forløbet:

– Jeg glæder mig til et godt samarbejde og har god tiltro til, at Smartbake vil føre Faberbrød videre i samme ånd. De har de samme værdier, når det kommer til kvalitet og kundeservice, hvilket er med til, at valget faldt på dem. Det er en stor fordel, at vi har forskellige kompetencer, og jeg er sikker på, at samarbejdet bliver til stor gavn for både mig og dem, fortæller Tanja Benn.

Yderligere fokus med bredere produktportefølje
Smartbake vil som en konsekvens af opkøbet intensivere deres fokus på hotel- og restaurantionsbranchen yderligere og ikke mindst på markedet for måltidskasser, hvor Smartbake nu har procespatent i både Danmark, Norge og Sverige.

– Vores strategiske fokus på hotel-  og restaurationsbranchen er gået langt bedre end vi havde regnet med og med opkøbet af Faber Brød, så kommer vi nu til at foretage yderligere investeringer i vores produktionsetup. Vi har indkøbt nye maskiner og åbnet en ny produktionshal, så vi har klar til at håndtere den øgede efterspørgsel med endnu flere produkter. Samtidig er vi så småt begyndt at kigge nordpå til Norge og Sverige, siger Karsten Leed.

Smartbake Bakery Group blev stiftet i maj 2017 af de to iværksættere Anders Høy og Steffen Bagge. Det hele startede som en onlineforretning til private, men er siden vokset sig til en produktionsvirksomhed med fokus næsten udelukkende på B2B-markedet. I foråret 2018 fik de eksterne investorer ind og investerede samtidig i nye, moderne produktionshaller uden for Aarhus og nu også Faber Brød.

Mere om: Smartbake


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Heinz er på vej med Mayochup

Foodservicebranchen vokser videre

Nyhedsbrev

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Så er vinderne af Danish Retail Award 2018 fundet!

Restlager salg!

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Lastbiler er et krævende område både med hensyn til omgivelser og trykluftkvalitet

Lav elafgift skubber på komvertering til varmepumper

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologien

En god business case kræver balance mellem tilbagebetalingstiden og risiko

Indflytningsklart beboelsesmodul med 2 rum og fælles bad/toilet

Nationalt innovationsnetværk sikret og forbliver i Esbjerg

Modula lagerautomater, nu i Danmark

RoboFood - Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Med IP Maskiner til EuroBlech 2018 i Hannover!

6 stk. VETTER Meister M svingkraner med elektrisk krøj leveret til Alfa Laval i Søborg.

Pro-Consult bliver tilkaldt af en kunde

Miniature gear fra ZF Danmark

Er der forurenende stoffer i din trykluft?

CE-Forum: CE-specialisters opdatering og efteruddannelse

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Kursus i værktøjsmodulet PPAP

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Send til en kollega

0.237