23948sdkhjf

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

En helt ny special-kaffe udviklet på Coops kafferisteri i Kenya, African Coffee Roasters, har fra starten fået et internationalt gennembrud.

The Big Five er navnet på kaffen, som netop er kommet på hylderne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Coop.dk Mad.

Allerede nu er der indgået aftaler om salg i Kina, USA, Holland, Finland og Sverige, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

Der er tale fem forskellige varianter fra de fem førende kaffeproducerende lande i Afrika: Kenya, Etiopien, Uganda, Rwanda og Demokratiske Republik Congo.

Fra hvert land er udvalgt et cooperativ. Og fra dem er udvalgt de 5 procent bedste bønner - baseret på krav fra the Specialty Coffee Association of Europe and America.

Udvælgelsen er foretaget af kaffe-eksperten Stephen Vick, der er medlem af bestyrelsen i SCAA's bæredygtighedsråd og dommer i internationale kaffe-smagninger.

- Årsagen til den meget store internationale interesse er dels den ekstremt høje kvalitet, dels ansvarlighedsaspektet. For kaffen sætter ikke alene nye standarder for selve kvaliteten, den sætter også en ny standard for udviklingsarbejde i Afrika, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop og African Coffee Roasters.

African Coffee Roasters producerer i forvejen Cirkel Kaffe til Coop i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.346