23948sdkhjf

Aalborgs haller siger farvel til fastfood

Resultaterne af et pilotprojekt, som skal give gæster i aalborgensiske idrætshaller sundere mad, skal nu udbredes til hele kommunen.
Et projekt, som skal sætte salat og sandwich skal i stedet for pomfritter i hal-cafeterierne i Aalborg Kommune er godt undervejs.

Erfaringerne fra de 5 pilothaller i et 2-årigt projekt, som skal give sundere mad i hallernes cafeterier, skal få de øvrige i kommunen til at gå samme vej.

Inspiration og økonomisk støtte
Til formålet er iværksat flere initiativer samt oprettet en hjemmeside, hvor de øvrige haller kan hente inspiration. Interesserede haller kan bl.a. søge midler fra en pulje, til indkøb af blendere til smoothies, grønthakkere, vandkølere mv. Derudover kan hallerne gratis få besøg af en konsulent fra DGI, som kan give vejledning og gode ideer til, hvordan man kommer i gang.

- Vi ved nu, at det er en lang proces at få pølsemix, pomfritter og slushice ud af halcafeterierne. Der er mange traditioner forbundet med traditionel halmad. Men vi håber med de nye initiativer, at vi kan være med til at skabe en ny madkultur i hallerne, siger Keld Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget.

KFUM-Hallen er en af de fem haller, som deltager i det indledende pilotprojekt. Hallen har haft en meget positiv erfaring med det nye varesortiment og har for eksempel stor succes med en salatbar.

- Vi har fra begyndelsen været meget optaget af projektet, fordi det er et vigtigt og interessant område, nemlig at forsøge at påvirke de unge til gode spisevaner. Lige nu forsøger vi os med ren frugtsaft, kildevand, sunde og fedtfattige pølser, pomfritter uden friturestegning, frisksmurte sandwich og frugt i forskellige varianter, forklarer Jens Holm Danielsen, formand for KFUM-Hallens bestyrelse.

Interesserede kan finde inspiration på www.sundmadihaller.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062