Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Under overskriften "Big business i at løse verdens udfordringer" bød de 12 østjyske kommunder i Business Region Aarhus på paneldebat med blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mens tre østjyske borgmestre anført af Michelin kok Per Mandrup trak i forklædet og havde premiere på en helt ny ret udviklet til lejligheden:

En økologisk omelet med orm, gærflager og kålfrikadeller svitset i hvidblomstret rapsolie og anrettet på en bund af frisk spinat og blomster.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne tage omeletten med mig. Det smagte virkelig godt. Men det, jeg kan tage med mig, er, at vi her i landet har store kompetencer inden for fødevareproduktion, og dem skal vi fastholde. Det er ikke kommet af sig selv. Vi har kompetencerne, fordi vi er gode til at skabe samarbejde mellem forskere, fødevareproducenter og forbrugere, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen efter arrangementet.

- Østjylland er en af de helt store aktører på det danske fødevaremarked. Vi kom til debatten med et koncept der både ansporede til nye ideer og skabte begejstring over, hvor dygtig Danmark og Østjylland allerede er til at skabe bæredygtige fødevarer. Målet med arrangementet var at sætte fokus på, at vi skal arbejde endnu mere med gode løsninger på verdens madudfordring og klimaproblemer. Og det gør vi ved at holde fast i vores konkurrencefordele, sagde Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Produkter fra Østjylland
I retten indgik orm fra Enorm i Hedensted, gærflager fra De Danske Gærfabrikker i Norddjurs, hampefrø fra Møllerup Gods i Syddjurs, hvidblomstret rapsolie fra Knold og Top i Odder, spinat fra Samsø og kål fra Yding i Horsens samt grisekød fra Danish Crown i Randers.

Derudover blev en række fødevareløsninger brugt som innovative eksempler fra Østjylland. Det gælder særlige måtter fra Airlaid i Favrskov, som suger fugt fra fødevarer og dermed bidrager til at holde varerne friske i længere tid, SPX i Silkeborg, der laver produktionsudstyr og en løsning fra Arla og Grundfoss i henholdsvis Viborg og Aarhus Kommuner, som betyder, at der nu kan produceres ost samtidig med, at gylle fra køerne bruges til at drive mejeriet og overskudsvarmen varmer husene i området op.

De tre borgmestre som sammen med Michelin kok Per Mandrup stod for at tilberede retten var Uffe Jensen, Odder kommune, Kasper Glyngø, Hedensted Kommune og Jan Petersen, Norddjurs Kommune og formand for Business Region Aarhus.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Er dine filtre klar til sommerferien?

Send til en kollega

0.191