23948sdkhjf

Fisker scorede kassen på populære sild

| Af Marianne Isen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Særlige sild blev solgt til tre gange prisen på fiskeauktionen i Skagen

- I de 30 år, jeg har været i denne branche, har vi aldrig oplevet at skulle vente så længe på de første matjes-sild. De rigtige sild har bare ikke været der i år. Enten har de vejet for meget eller for lidt, fortæller salgsdirektør hos Scandic Pelagic Peter Kongerslev.

Han sammenligner hollændernes forhold til matjes-sild med de første danske kartofler. De kan også være ganske dyre.

Så da de rigtige sild mandag formiddag kom på auktion i Skagen, var der kamp om dem. De blev solgt til 15 kroner kiloet, og til sammenligning blev et andet parti sild samme dag solgt for 4,75 kroner kiloet.

Sild, der skal bruges til den hollandske specialitet, matjes, skal veje 140 gram, og det var der kun 30 tons sild, der gjorde mandag. Til sammenligning blev der solgt 310 tons af de tungere sild.

- Men forskellen på de dyre sild var kun 12 eller 13 gram, for de to andre partier, der fik en kilopris på 4,75 kroner. Her vejede silden 152 gram og 153 gram.

300.000 kroner i gevinst
Så der var én fisker, der var glad. På de 30 tons rigtige matjessild scorede han en ekstra gevinst på 300.000 kroner.

- Vi vidste, at det ville blive en helt særlig dag på auktionen, for tre hollændere havde meldt deres ankomst for at byde på præcis de sild, fortæller Peter Kongerslev.

Matjses-silden skal nu modne i lage 24 timer. Derefter kommer den på køl og lander på et hollandsk middagsbord i slutningen af denne uge.

- Og nu regner vi med i de kommende dage at få store mængder matjessild ind, som vi plejer, siger salgsdirektør Peter Kongerslev.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Dencon dykker på bundlinjen

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Online Avis Arkiv

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Sun Lolly-producent køber op i Kina

1

Døde kakerlakker i bagerbutik

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

Se alle Medlemmernes egne nyheder

En kunde på Færøerne manglede et farvebånd, til en over 20 år gammel printer

INOXPA siger tak for besøget på FoodTech 2018

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hewikut afholder reception i nye lokaler

Invitation til seminar om 3D - laserscanning

Korrosionsbeskyttelse og to-trins-keglehjulsgear

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Undgå dyre og forstyrende driftstop

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineeri...

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejneko...

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Send til en kollega

0.269