23948sdkhjf

Folketingspolitikere fik indblik i ingrediensindustrien

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri besøgte d. 2. marts Chr. Hansen og Ingrediensforum, hvor de hørte om den danske ingrediensindustri, der er en global eksportsucces.
På mødet hørte udvalget om branchens vækstmuligheder og branchens bidrag i forhold til at løse globale udfordringer omkring sundhed, fødevaresikkerhed og bæredygtighed.

Der blev også tid til at give folketingspolitikerne et mere nuanceret billede af branchens produkter:

- Det er de færreste, der rynker på næsen over produkter som kulør, bagepulver og geleringsmiddel. Sagen er imidlertid ofte en anden, når forbrugerne i dag læser varedeklarationer for fødevarer, hvor de samme ingredienser optræder under deres E-nummer, eller under navne som pektin, aroma eller farve, siger formand for Ingrediensforum og adm. direktør i Chr. Hansen Lars Frederiksen.

Ingrediensforum i DI Fødevarer er et fællesskab for virksomheder, der producerer og sælger en lang række forskellige ingredienser, der indgår i moderne fødevareproduktion. Medlemmerne er pt. BASF, Chr. Hansen, CP Kelco, Danisco, Einar Willumsen, Fortitech, Palsgaard og Scanflavour. Tilsammen står de for 11 % af den globale omsætning på ingrediensområdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093