På mødet hørte udvalget om branchens vækstmuligheder og branchens bidrag i forhold til at løse globale udfordringer omkring sundhed, fødevaresikkerhed og bæredygtighed.
Der blev også tid til at give folketingspolitikerne et mere nuanceret billede af branchens produkter:
- Det er de færreste, der rynker på næsen over produkter som kulør, bagepulver og geleringsmiddel. Sagen er imidlertid ofte en anden, når forbrugerne i dag læser varedeklarationer for fødevarer, hvor de samme ingredienser optræder under deres E-nummer, eller under navne som pektin, aroma eller farve, siger formand for Ingrediensforum og adm. direktør i Chr. Hansen Lars Frederiksen.
Ingrediensforum i DI Fødevarer er et fællesskab for virksomheder, der producerer og sælger en lang række forskellige ingredienser, der indgår i moderne fødevareproduktion. Medlemmerne er pt. BASF, Chr. Hansen, CP Kelco, Danisco, Einar Willumsen, Fortitech, Palsgaard og Scanflavour. Tilsammen står de for 11 % af den globale omsætning på ingrediensområdet.
 
                