23948sdkhjf

Frysekoks tæt på at tage livet af Coldstar

Vejle-virksomheden mistede 90 millioner kroner
Den vejlensiske frysehusvirksomhed Coldstar mistede 90 millioner kroner i 2017, hvor Coldstar i efteråret overtog leveringen af frostvarer til 1.200 Coop-butikker - en aftale, som gik helt galt for Coldstar, der ikke kunne få varerne ud i de nødvendige mængder.

Kun takket være velvilje fra kreditorerne overlevede Coldstar det store frysekoks, som medførte et erstatningskrav fra Coop på 76,5 millioner kroner. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge avisen fremgår det af Coldstars årsrapport, at selskabet i marts kom under rekonstruktion i Skifteretten, hvor formålet var at forhandle en akkord med selskabets kreditorer. Det lykkedes i maj, da kreditorerne accepterede at slå en streg over gælden, der i årsregnskabet opgøres til i alt 86,8 millioner kroner.

Ud over erstatningskravet fra Coop var der andre ekstraordinære omkostninger på cirka 18 millioner kroner i lønninger til personale, som blev hentet ind for at hjælpe Coldstar med at leve op til aftalen med Coop, nævner Vejle Amts Folkeblad. Alligevel var der i en længere periode hel- og halvtomme kølediske i Kvickly-, SuperBrugsen-, Dagli'Brugsen-, Fakta- og Irma-butikker over hele landet.

Ifølge årsregnskabet forventer Coldstar sorte tal på bundlinjen i fjerde kvartal i år - og vil dermed være i gang med at genopbygge egenkapitalen, som blev tabt i 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078