23948sdkhjf

Ølspecialister napper ordre til en kvart milliard

Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg har vundet den største ordre nogensinde

Et team af ølspecialister i Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg uden for København har vundet den største ordre i hele den globale industrigigants historie.

Ordren består af bryggeriudstyr for 270 mio. kr. til et nybygget storbryggeri uden for Mexico City. Dermed markerer ordren endnu en milepæl for afdelingen, der nu sælger bryggeriudstyr til mere end 30 lande verden over.

- Vi har satset meget på at blive en førende leverandør på bryggeriudstyr til hele verden. Med denne ordre har vi placeret os helt i top på løsninger til det globale ølmarked, siger John Kyle Dorton, vice president og leder af Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg.

Det nye bryggeri bygges ved byen Apan, cirka 100 km øst for Mexico City. Udstyret fra bryggeriafdelingen skal håndtere gærings- og filtreringsprocesser, der er altafgørende for ølbrygningen.

I alt 12 mio. hektoliter øl vil årligt blive brygget på det danske udstyr. Det svarer til 10 mio. flasker om dagen. Blandt andet skal den verdensberømte Corona-øl brygges på udstyret fra Søborg.

Sparer vand
Det er især Alfa Lavals fokus på at udvikle ressourcebesparende teknologi, der giver ordrer til bryggerier på globalt plan, fortæller John Kyle Dorton. For eksempel er vandforbruget i selve procesdelen med Alfa Lavals udstyr nede på bare to liter vand per liter øl, hvor den generelle standard ligger oppe på tre til fire liter vand per liter øl.

- Ressourceforbrug og miljøforbedringer er klart i fokus i den globale bryggeriindustri i disse år. Ikke mindst ved denne ordre med de enorme mængder øl, der skal brygges dagligt, har det stor betydning, siger John Kyle Dorton.

Blandt de seneste leverancer er også udstyr til bryggerier i Nepal og Indien. Andre af de mere end 30 aftagerlande er – udover det europæiske marked – USA, Kina, Japan, Jordan, New Zealand med flere.

Vokser mere end markedet
Brewery-afdelingen i Søborg er en del af Alfa Lavals Food & Water-division, der blev placeret i Danmark i maj 2017. Omsætningen i divisionen voksede sidste år med 9 procent, hvilket dermed mere end det indfriede målet om at vokse over den globale vækst i branchen på 5 procent årligt.

Ud af divisionens salg af fødevareteknologi på cirka 6,4 mia. kr. er 1,8 mia. kr. eksport af udstyr og løsninger direkte fra Danmark.

Blandt andet produceres gærings-styringssystemer og procesmoduler på fabrikken i Søborg. Tilsvarende produceres pumper og ventiler til bryggeriernes fermenterings- & modningsprocesser på Alfa Lavals fabrik i Kolding. De mange bryggeriordrer har betydet, at arbejdsstyrken på fabrikken i Kolding er øget med mere end 10 procent i de seneste år til nu 380 ansatte. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094