23948sdkhjf

Harboe fremviser igen et solidt regnskab

Bryggerikoncernens regnskab for de første tre kvartaler af 2010/2011-regnskabet viste igen et overskud. De tidligere udmeldte forventninger til hele året fastholdes.
Harboe-koncernens nettoomsætning var 1,179 mia. kr. i de første ni måneder af 2010/2011-regnskabet, hvilket er en stigning på 2,4 % i forhold til den samme periode året før. Koncernresultat før skat blev på 65,5 mio. kr. mod 36,3 mio. kr. året før.

- Vores kerneforretning udvikler sig fortsat positivt med en solid underliggende drift. Konkurrencen er stadig intensiv, men vores høje kvalitet og leveringssikkerhed, stærke relationer til kunderne og fortsatte produktinnovation bidrager til, at vi fastholder vores position på hovedmarkederne. Samtidig medvirker fornuftige råvarepriser til en solid indtjening, der er markant højere end samme periode sidste år. Det er vi meget tilfredse med, lyder det i ledelsesberetningen.

Vækst i sodavandssalget
Bryggeriets afsætning af øl og læskedrikke steg med 7,2 % fra 4,16mio. hl. til 4,46 mio. hl. Fremover er der særligt store forventninger til de ikke-alkoholiske drikke.

- Vi ser også en positiv udvikling på eksportmarkederne, hvor efterspørgslen på bl.a. ikke-alkoholiske drikkevarer er i fortsat høj vækst. Sideløbende udnytter vi vores fleksible produktionsapparat til kontraktproduktion for partnere i drikkevareindustrien, hvor vi desuden samarbejder om udvikling af nye produkter og unikke emballager med gode resultater, fremgår af ledelsesberetningen.

Udviklingen i bryggerivirksomheden medfører, at arbejdet nu fokuseres der.

Afvikler fødevareafdelingen
Fokus på bryggerivirksomhedens hovedaktiviteter betyder, at Harboes fødevaredivision, Harboefarm A/S, vil blive afviklet med start ved udgangen af regnskabsåret d. 30. april 2011. Beslutningen tilskrives den intensive konkurrence og prispres på området. Divisionens produktions- og lagerfaciliteter skal efter planen inddrages i udbygningen af aktiviteterne i bryggerivirksomheden.

I de tre første kvartaler af 2010/2011-regnskabet fastholdt Harboefarm dog den positive udvikling i afsætningen. Nettoomsætningen steg med 3,3% og endte på 176,8 mio. kr. mod 171,2 mio. kr. samme periode året før. Resultat før skat blev på 3,6 mio. kr. mod 1,7 mio. kr. året før.

Fødevarevirksomheden har fortsat en aftale om udlejning af virksomhedens stalde frem til 2017.

Fortsat positive forventninger til 2011
Harboe venter, at fortsætte den positive udvikling året ud samt at have en høj kapacitetsudnyttelse på koncernens produktionsanlæg.

Koncernen fastholder således forventningerne til et resultat før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) til niveauet 205-215 mio. kr., som det blev meldt ud i delårsrapporten for 1. halvår. Resultat før skat forventes fortsat i den høje ende af intervallet 75-85 mio. kr.

Investeringerne i regnskabsåret stiger fra 120-140 mio. kr. mod tidligere udmeldt 100-120 mio. kr. Forøgelsen skyldes primært periodeforskydning af igangværende investeringer. Efter de seneste års betydelige investeringer i ny teknologi og produktionsfaciliteter er investeringerne i den resterende del af regnskabsåret hovedsageligt fokuseret på vedligeholdelses-investeringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094