23948sdkhjf

BioMar klarede sig bedre end ventet

Højere salgspriser trak BioMars regnskab op. Omsætningen oversteg igen 5 milliarder.
Omsætningen steg fra 4,8 mia. kr. i 2009 til 5.4 mia. kr. i 2010. Fremgangen skyldtes stigende råvarepriser og deraf stigende salgspriser.

Årets resultat af primær drift (EBIT) blev forbedret fra 191 mio. kr. i 2009 til 200 mio. kr. i 2010, hvilket er bedre end de senest udmeldte forventninger.

Regnskabet blev påvirket af BioMar’s salg af andelen i den norske opdrætsvirksomhed Sjøtroll Havbruk til Lerøy Seafood Group i november 2010. Salget indbragte 363 mio. kr. samt 1 mio. stk aktier i Lerøy.

De solgte mængder faldt svagt grundet nedgang i salget i Norge og Europa. Derimod steg salget i Chile, idet marked for fiskefoder blev i 2009 reduceret med mere end 40% som følge af de omfattende sygdomsudbrud i opdrættet af atlantisk laks.

Forventninger fremadrettet
For at udnytte vækstpotentialet på det norske marked har BioMar iværksat en kapacitetsudvidelse på fabrikken i Nordnorge, som ventes at stå færdig i forsommeren 2011.

I Chile ventes stadig fremgang, da markedet sandsynligvis vil tage flere år om at komme tilbage på niveau.

Efter udgangen af 2010 har BioMar etableret et Joint Venture i Costa Rica til produktion af foder til fiskearten tilapia. Etableringen er et element i strategien ”Going for Profitable Global Growth” og en investering, der åbner betydelige perspektiver på længere sigt.

Forventningerne om god vækst i både Norge og Chile og en jævn udvikling på de øvrige markeder forventer BioMar i 2011 at forøge EBIT til 240-260 mio. kr. Omsætningen er afhængig af den underliggende mængde, men samtidig meget afhængig af prisudviklingen på råvarer. Forventningen til årets omsætning er derfor mere usikker end normalt, men med udsigt til et højere råvareprisniveau i 2011 forventes omsætningen at blive noget over 6 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11