23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny høj standard i salmonellabekæmpelse

EU indfører forbud imod salmonella i fjerkræ. Reglerne gælder både lande i og udenfor EU.
























De danske fjerkræproducenter har fra flere års målrettet arbejde været i stand til stort set at udrydde salmonella fra kyllinge- og hønsekød. Den høje standard er nu tættere på at blive normen i EU. Modsat Danmark er salmonellaforekomst i fjerkræ betydeligt mere udbredt i en række af de øvrige EU-lande. Forbuddet omfatter ikke alle salmonellatyper, men de typer, som er årsag til 80 % af de tilfælde, hvor mennesker bliver syge efter at have spist fjerkrækød. [b]Fælles gavner danske producenter og forbrugere[b/] Der har været forbud mod salmonella i danskproduceret kyllinge- og hønsekød siden 2008. Danmark har på den baggrund arbejdet for, at så mange salmonellatyper som muligt kunne blive omfattet af det nye forbud. - Frem for alt er det godt, at der nu også fastsættes regler for andre EU-lande, som ikke har haft samme skrappe regler som os. Det vil betyde, at importeret fjerkrækød fra andre medlemsstater eller tredjelande fremover vil kunne afvises, hvis det ikke opfylder de nye kriterier, siger fødevareminister Henrik Høegh.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.089