23948sdkhjf

Arla pumper 400 millioner kroner i sit guldæg

Fabrik i Vestjylland leverer til over 100 fødevarevirksomheder
Arla pumper i år cirka 400 millioner kroner i datterselskabet Danmark Proteins fabrik i Nr. Vium vest for Herning - en fabrik, som de seneste år har været et funklende guldæg, der tjener en halv milliard kroner om året.

Det skriver Finans.dk.

- Vi er næsten færdige med en stor tilbygning, som forøger vores forædlingskapacitet betydeligt. Senere i år går vi i gang med at bygge et nyt tørretårn, som gør det muligt for os at øge produktionen af proteiner med 50 procent. Det er nogle meget store vækstspring, siger Danmark Proteins direktør, Erik Vesløv, til mediet.

Han peger på, at der siden 2010 er investeret 2,5 milliarder kroner i fabrikken, som har været under permanent udvidelse. Direktøren regner med en investering på yderligere cirka 400 millioner næste år.

Fabrikken modtager årligt cirka 4,5 mia. liter valle og omdanner det, der tidligere blev anset som et spildprodukt, til 80.000 tons laktose og 30.000 tons proteiner.
Produkterne bliver solgt til over 100 fødevarevirksomheder, deriblandt nogle af Arlas konkurrenter som Nestlé og Danone.

Danmark Protein er en del af Arla Foods Ingredients., hvis omsætning sidste år var på knap fem milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079