23948sdkhjf

Bred vestjysk opbakning til lokale fødevarer

Kvalitetskriterier er centralt for Regional Madkultur Vestjylland, der netop har afholdt første generalforsamling.
Westergaards Hotel i Videbæk dannede ramme om den første generalforsamling i foreningen Regional Madkultur Vestjylland.

Siden foråret 2010 har 21 fødevareproducenter og spisesteder fra fem forskellige kommuner tilsluttet sig foreningen.Bestyrelsen er tilfreds over medlemsantallet, da det ikke alle, der kan blive optaget i foreningen. Kvaliteten og ikke kvantiteten, der er afgørende.

Da foreningen er en del af det europæiske netværk Culinary Heritage er der klare kvalitetskriterier, som ansøgere skal leve op til ud over at være lokalforankret.

Forbedre fokus på lokale producenter og varer
På generalforsamlingen orienterede bestyrelsen om foreningens aktiviteter og de tiltag, der bliver taget for at profilere medlemmerne, så som bannere og en folder.

Netværket skal både få turister og flere lokale til at få øjnene op for de vestjyske produkter. Øget forbrugerinteresse skal sikre den nuværende produktion og bidrage til, at der kommer flere nye producenter og produkter til i det vestjyske.

Regional Madkultur Vestjylland er et initiativ opstået i regi af samarbejdet Vestjyske Fødevarer og Oplevelser, der består af de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer og Holstebro samt lokale LAG og Regionen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094