23948sdkhjf

Daglige data styrker driften

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Fabrikschef Jesper Mortensen får daglige data-rapporter fra Langelænder Pølsers SAP-system. Dataene er med til at sikre, at fabrikken hele tiden kan reagere på eventuelle uregelmæssigheder

Data er blevet et vigtigt styringsparameter for Langelænder Pølsers fabrikschef Jesper Mortensen.

Hver eneste dag året rundt autogenererer fabrikkens SAP-system en statusrapport til ham om råvareforbrug, svind og andre parametre. Eller sagt på en anden måde: Er der overensstemmelse mellem det, der kommer ind på fabrikken og det, der kommer ud?

- Hvis der er fejl eller svindprocenter, der skal rettes, kan jeg tage fat i teamlederne, så de i løbet af dagen kan vende tilbage til mig med forslag til, hvordan vi kan rette op på det, forklarer Jesper Mortensen om rapporterne, der genereres af SAP-systemet på basis af data nede fra produktionen.

SAP har Langelænder Pølser benyttet siden 00’erne, men den systematiske tilgang til brug af data er først blevet indført i 2015 efter, at Jesper Mortensen kom til virksomheden.

- I dag ville jeg ikke kunne undvære det. Hvis man kun får den slags data på månedsbasis, kan man nok ikke bruge det til så meget. Hvis man derimod får daglige rapporter, kan man hele tiden nå at korrigere og handle ud fra fejlfindingen. Efter en måned er løbet jo kørt.

Tiltag på vej i pakkeriet
Jesper Mortensen står i spidsen for en fabrik, der i lighed med så mange andre danske fødevareproduktioner er højt automatiseret. Pølsefarsen hakkes og røres på maskine, og otte automatiske pølsestoppermaskiner med ophæng sørger for at fylde tarmene med fars. Også farvningen af de røde pølser foregår i en spraykabine - ligesom man lakerer en bil.

Medarbejderne tager først for alvor over, når pølserne skal røges eller tørres, koges og køles ned.

Sidste etape i produktionen er pakkeriet, og netop her forventer Jesper Mortensen, at der inden for de næste år bliver foretaget nogle investeringer i ny teknologi.

- Der er ingen tvivl om, at der i pakkeriet er nogle tiltag, vi kan foretage, siger Jesper Mortensen, der af hensyn til konkurrencesituationen ikke ønsker at gå mere i detaljer.

Det er i Tyskland, det sner
Helt overordnet erklærer han sig yderst tilfreds med fabrikkens teknologiske niveau.

- Rent teknologisk er vi på højde med vores konkurrenter herhjemme. Og det er det eneste, jeg kigger på, siger Jesper Mortensen.

Vil man se endnu mere automatiserede pølsefabrikker, skal man ifølge ham tage til Tyskland, hvor produktionerne generelt er endnu mere automatiserede end i Danmark - blandt andet foregår ophængningen af pølserne mange steder fuldautomatisk i modsætning til herhjemme.

- Lige præcis inden for forædling og automatisering er tyskerne dem, der er allerlængst fremme. Langt det meste produktionsudstyr kommer også dernedefra.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Restaurant er nu børnefri

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Hancock får automatisk renseanlæg

Nyhedsbrev

15.350 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Online Avis Arkiv

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.194