23948sdkhjf

Daglige data styrker driften

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Fabrikschef Jesper Mortensen får daglige data-rapporter fra Langelænder Pølsers SAP-system. Dataene er med til at sikre, at fabrikken hele tiden kan reagere på eventuelle uregelmæssigheder

Data er blevet et vigtigt styringsparameter for Langelænder Pølsers fabrikschef Jesper Mortensen.

Hver eneste dag året rundt autogenererer fabrikkens SAP-system en statusrapport til ham om råvareforbrug, svind og andre parametre. Eller sagt på en anden måde: Er der overensstemmelse mellem det, der kommer ind på fabrikken og det, der kommer ud?

- Hvis der er fejl eller svindprocenter, der skal rettes, kan jeg tage fat i teamlederne, så de i løbet af dagen kan vende tilbage til mig med forslag til, hvordan vi kan rette op på det, forklarer Jesper Mortensen om rapporterne, der genereres af SAP-systemet på basis af data nede fra produktionen.

SAP har Langelænder Pølser benyttet siden 00’erne, men den systematiske tilgang til brug af data er først blevet indført i 2015 efter, at Jesper Mortensen kom til virksomheden.

- I dag ville jeg ikke kunne undvære det. Hvis man kun får den slags data på månedsbasis, kan man nok ikke bruge det til så meget. Hvis man derimod får daglige rapporter, kan man hele tiden nå at korrigere og handle ud fra fejlfindingen. Efter en måned er løbet jo kørt.

Tiltag på vej i pakkeriet
Jesper Mortensen står i spidsen for en fabrik, der i lighed med så mange andre danske fødevareproduktioner er højt automatiseret. Pølsefarsen hakkes og røres på maskine, og otte automatiske pølsestoppermaskiner med ophæng sørger for at fylde tarmene med fars. Også farvningen af de røde pølser foregår i en spraykabine - ligesom man lakerer en bil.

Medarbejderne tager først for alvor over, når pølserne skal røges eller tørres, koges og køles ned.

Sidste etape i produktionen er pakkeriet, og netop her forventer Jesper Mortensen, at der inden for de næste år bliver foretaget nogle investeringer i ny teknologi.

- Der er ingen tvivl om, at der i pakkeriet er nogle tiltag, vi kan foretage, siger Jesper Mortensen, der af hensyn til konkurrencesituationen ikke ønsker at gå mere i detaljer.

Det er i Tyskland, det sner
Helt overordnet erklærer han sig yderst tilfreds med fabrikkens teknologiske niveau.

- Rent teknologisk er vi på højde med vores konkurrenter herhjemme. Og det er det eneste, jeg kigger på, siger Jesper Mortensen.

Vil man se endnu mere automatiserede pølsefabrikker, skal man ifølge ham tage til Tyskland, hvor produktionerne generelt er endnu mere automatiserede end i Danmark - blandt andet foregår ophængningen af pølserne mange steder fuldautomatisk i modsætning til herhjemme.

- Lige præcis inden for forædling og automatisering er tyskerne dem, der er allerlængst fremme. Langt det meste produktionsudstyr kommer også dernedefra.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.277 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Online Avis Arkiv

Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide

1

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback

Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale

Carlsberg vil reducere vandforbruget med 50 procent

Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm

Nemlig.com fortsætter vokseværk og har underskud

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Bryggeriet Vestfyen presset i rødt af store omkostninger

Det er blevet svært at være sød

Der er en global trend mod sukker, og det giver udfordringer for Co-Ro

Co-Ro har udpeget tre veje til vækst

Arbejdsulykke hos Tican: Mand fik klippet fingre af

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Ny fødevareimportør klar i Køge

Takeaway: Wolt har fart på

Ny whisky er lagret på øl-fade

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Work smarter not harder

Salg af industri container løsninger

Give Elementer rykker på detail og industri

Undgå statisk elektricitet med en ion luftkniv

Få tips til at spare tid og penge!

10 TIPS til vedligehold af din hydraulikpumpe til løft

Copenhagen Pump forhandler kapselblæsere fra Pedro Gil

Transmitter til bl.a. Fugtmåling fra Summit

Lisco Analytical fører Refraktometre i høj kvalitet

Fibox tilbyder et fuldt sortiment af services

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Unik mulighed for at købe en Swift-Cut skæremaskine

Mindre støj på linjen med ny forbedret Stennevad hjemmeside

Den fleksible serie af sikringsholdere til din eltavle

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Ny salgschef hos ABJ METAL

Medaljehøst og finalepladser

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Innovativ tænkning gør BOGE's S-4-serie til et lønsom køb

Koncentreret strøm af ioniseret luft fjerner statisk

1. advent - Har nisserne været på spil?

Nye krav til etiske deklarationer skal skabe troværdighed

KH-Technic ApS leverer nu kabler og stik fra SHIELD

Går jeres energi til spilde? Gør verdensmål til jeres mål

Fastholdelse af ortopædiske indlægssåler med hjælp af vakuum

Send til en kollega

0.316