23948sdkhjf

Daglige data styrker driften

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Fabrikschef Jesper Mortensen får daglige data-rapporter fra Langelænder Pølsers SAP-system. Dataene er med til at sikre, at fabrikken hele tiden kan reagere på eventuelle uregelmæssigheder

Data er blevet et vigtigt styringsparameter for Langelænder Pølsers fabrikschef Jesper Mortensen.

Hver eneste dag året rundt autogenererer fabrikkens SAP-system en statusrapport til ham om råvareforbrug, svind og andre parametre. Eller sagt på en anden måde: Er der overensstemmelse mellem det, der kommer ind på fabrikken og det, der kommer ud?

- Hvis der er fejl eller svindprocenter, der skal rettes, kan jeg tage fat i teamlederne, så de i løbet af dagen kan vende tilbage til mig med forslag til, hvordan vi kan rette op på det, forklarer Jesper Mortensen om rapporterne, der genereres af SAP-systemet på basis af data nede fra produktionen.

SAP har Langelænder Pølser benyttet siden 00’erne, men den systematiske tilgang til brug af data er først blevet indført i 2015 efter, at Jesper Mortensen kom til virksomheden.

- I dag ville jeg ikke kunne undvære det. Hvis man kun får den slags data på månedsbasis, kan man nok ikke bruge det til så meget. Hvis man derimod får daglige rapporter, kan man hele tiden nå at korrigere og handle ud fra fejlfindingen. Efter en måned er løbet jo kørt.

Tiltag på vej i pakkeriet
Jesper Mortensen står i spidsen for en fabrik, der i lighed med så mange andre danske fødevareproduktioner er højt automatiseret. Pølsefarsen hakkes og røres på maskine, og otte automatiske pølsestoppermaskiner med ophæng sørger for at fylde tarmene med fars. Også farvningen af de røde pølser foregår i en spraykabine - ligesom man lakerer en bil.

Medarbejderne tager først for alvor over, når pølserne skal røges eller tørres, koges og køles ned.

Sidste etape i produktionen er pakkeriet, og netop her forventer Jesper Mortensen, at der inden for de næste år bliver foretaget nogle investeringer i ny teknologi.

- Der er ingen tvivl om, at der i pakkeriet er nogle tiltag, vi kan foretage, siger Jesper Mortensen, der af hensyn til konkurrencesituationen ikke ønsker at gå mere i detaljer.

Det er i Tyskland, det sner
Helt overordnet erklærer han sig yderst tilfreds med fabrikkens teknologiske niveau.

- Rent teknologisk er vi på højde med vores konkurrenter herhjemme. Og det er det eneste, jeg kigger på, siger Jesper Mortensen.

Vil man se endnu mere automatiserede pølsefabrikker, skal man ifølge ham tage til Tyskland, hvor produktionerne generelt er endnu mere automatiserede end i Danmark - blandt andet foregår ophængningen af pølserne mange steder fuldautomatisk i modsætning til herhjemme.

- Lige præcis inden for forædling og automatisering er tyskerne dem, der er allerlængst fremme. Langt det meste produktionsudstyr kommer også dernedefra.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Bryggeri flytter og får udskænkning

Nyhedsbrev

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Ugens grin: Edb-problemer

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Sønderjysk burgerbolle-fabrik fodrer Jagger

Kæden får lavet en stribe ingredienser hos "sig selv"

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Gråsten Fjerkræ melder alt udsolgt

Dankost bliver til Kraftvaerk FoodTech

Johan Bülows lakrids hitter i luften

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automationsnetværket

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Vil du mestre markedet for plantebaserede fødevarer?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mangler eleverne plads?

Hvad er stærkest: en bulldozer eller en gummiged?

Send til en kollega

0.153