23948sdkhjf

Daglige data styrker driften

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Fabrikschef Jesper Mortensen får daglige data-rapporter fra Langelænder Pølsers SAP-system. Dataene er med til at sikre, at fabrikken hele tiden kan reagere på eventuelle uregelmæssigheder

Data er blevet et vigtigt styringsparameter for Langelænder Pølsers fabrikschef Jesper Mortensen.

Hver eneste dag året rundt autogenererer fabrikkens SAP-system en statusrapport til ham om råvareforbrug, svind og andre parametre. Eller sagt på en anden måde: Er der overensstemmelse mellem det, der kommer ind på fabrikken og det, der kommer ud?

- Hvis der er fejl eller svindprocenter, der skal rettes, kan jeg tage fat i teamlederne, så de i løbet af dagen kan vende tilbage til mig med forslag til, hvordan vi kan rette op på det, forklarer Jesper Mortensen om rapporterne, der genereres af SAP-systemet på basis af data nede fra produktionen.

SAP har Langelænder Pølser benyttet siden 00’erne, men den systematiske tilgang til brug af data er først blevet indført i 2015 efter, at Jesper Mortensen kom til virksomheden.

- I dag ville jeg ikke kunne undvære det. Hvis man kun får den slags data på månedsbasis, kan man nok ikke bruge det til så meget. Hvis man derimod får daglige rapporter, kan man hele tiden nå at korrigere og handle ud fra fejlfindingen. Efter en måned er løbet jo kørt.

Tiltag på vej i pakkeriet
Jesper Mortensen står i spidsen for en fabrik, der i lighed med så mange andre danske fødevareproduktioner er højt automatiseret. Pølsefarsen hakkes og røres på maskine, og otte automatiske pølsestoppermaskiner med ophæng sørger for at fylde tarmene med fars. Også farvningen af de røde pølser foregår i en spraykabine - ligesom man lakerer en bil.

Medarbejderne tager først for alvor over, når pølserne skal røges eller tørres, koges og køles ned.

Sidste etape i produktionen er pakkeriet, og netop her forventer Jesper Mortensen, at der inden for de næste år bliver foretaget nogle investeringer i ny teknologi.

- Der er ingen tvivl om, at der i pakkeriet er nogle tiltag, vi kan foretage, siger Jesper Mortensen, der af hensyn til konkurrencesituationen ikke ønsker at gå mere i detaljer.

Det er i Tyskland, det sner
Helt overordnet erklærer han sig yderst tilfreds med fabrikkens teknologiske niveau.

- Rent teknologisk er vi på højde med vores konkurrenter herhjemme. Og det er det eneste, jeg kigger på, siger Jesper Mortensen.

Vil man se endnu mere automatiserede pølsefabrikker, skal man ifølge ham tage til Tyskland, hvor produktionerne generelt er endnu mere automatiserede end i Danmark - blandt andet foregår ophængningen af pølserne mange steder fuldautomatisk i modsætning til herhjemme.

- Lige præcis inden for forædling og automatisering er tyskerne dem, der er allerlængst fremme. Langt det meste produktionsudstyr kommer også dernedefra.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Stor oliebrand standser produktionen hos ingredienskæmpe

Onsdag aften måtte syv brandværn rykke ud til en stor oliebrand hos ingrediensvirksomheden Essentia. Nu står produktionen stille på fabrikken i Gråsten

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

Det bliver i familierne: Micro Matic på nye hænder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

Nyhedsbrev

15.070 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

TripleNine i stor millioninvestering

Online Avis Arkiv

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Afsværing, afspækning eller afhinding af kød

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

Verdens mindste Vision Sensor

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Ferie? Bare rolig - vi er her hele sommeren.

ATyS d M fra Socomec

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Send til en kollega

0.137