23948sdkhjf

Samarbejde med jobcenter og slagteriskole har givet pote

Langelænder Pølser har ingen problemer med at finde arbejdskraft

Mens store dele af det industrielle Danmark sukker efter arbejdskraft, er der ingen rekrutteringskrise hos Langelænder Pølser på Langeland.

- Vi kan godt mærke, at udbuddet er blevet mindre og efterspørgslen større. Men jeg skal understrege, at de seneste tre år har vi ikke haft svært ved at finde de medarbejdere, vi skal bruge, lyder det fra fabrikschef Jesper Mortensen, der beskæftiger mellem 30 og 100 mand afhængigt af sæsonen.

- Men det er klart, at vi godt kan mærke, det går godt for Danmark, og at der er rift om medarbejderne, tilføjer han.

Bliver oplært i pølsestopning
Med til forklaringen hører, at fabrikken - der er en af Langelands største arbejdspladser - befinder sig i en kommune, der har den næsthøjeste ledighedsprocent på Fyn. Samt at Langelænder Pølser primært er på udkig efter ufaglært arbejdskraft og altså ikke faggrupper som ingeniører og industriteknikere, der er notorisk svære at finde.

Men fabrikken gør også sit for at gøre sine hoser grønne over for potentielle medarbejdere.

Således har Jesper Mortensen været med til at søsætte et samarbejde mellem det lokale jobcenter og slagteriskolen i Roskilde, som foreløbig har været en stor succes.

Hvert år har fabrikken mellem 60 og 80 ledige til rundvisning i Simmerbølle, hvor de introduceres til virksomheden og dens produktion. Hvis de er interesseret i at blive tilknyttet som sæsonarbejdere, melder de sig hos jobcentret, som efterfølgende formidler et kursusforløb hos Langelænder Pølser, hvor en underviser fra slagteriskolen underviser i hygiejne, pølsestopning, maskinteknologi og andre procesrelaterede emner.

Den slags kurser er der to af om året. Ud fra kurserne udvælger Langelænder Pølser så et antal medarbejdere - typisk omkring de 20 om året - som tilbydes en vikarkontrakt.

Mange faste vikarer 
- Det har fungeret rigtigt godt, konstaterer Jesper Mortensen. 

Han tilføjer, at fabrikken har mange gengangere fra år til år.

- Vi har en stor stab af faste vikarer, som bliver ved med at vende tilbage år efter år. Så jeg antager da, at vi er en god arbejdsplads.

Langelænder Pølser rekrutterer medarbejdere fra Langeland, Sydfyn og helt op til Odense.

- I dag er det ikke længere unormalt, at man ligger og kører her til fra Odense, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11