23948sdkhjf

Samarbejde med jobcenter og slagteriskole har givet pote

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Langelænder Pølser har ingen problemer med at finde arbejdskraft

Mens store dele af det industrielle Danmark sukker efter arbejdskraft, er der ingen rekrutteringskrise hos Langelænder Pølser på Langeland.

- Vi kan godt mærke, at udbuddet er blevet mindre og efterspørgslen større. Men jeg skal understrege, at de seneste tre år har vi ikke haft svært ved at finde de medarbejdere, vi skal bruge, lyder det fra fabrikschef Jesper Mortensen, der beskæftiger mellem 30 og 100 mand afhængigt af sæsonen.

- Men det er klart, at vi godt kan mærke, det går godt for Danmark, og at der er rift om medarbejderne, tilføjer han.

Bliver oplært i pølsestopning
Med til forklaringen hører, at fabrikken - der er en af Langelands største arbejdspladser - befinder sig i en kommune, der har den næsthøjeste ledighedsprocent på Fyn. Samt at Langelænder Pølser primært er på udkig efter ufaglært arbejdskraft og altså ikke faggrupper som ingeniører og industriteknikere, der er notorisk svære at finde.

Men fabrikken gør også sit for at gøre sine hoser grønne over for potentielle medarbejdere.

Således har Jesper Mortensen været med til at søsætte et samarbejde mellem det lokale jobcenter og slagteriskolen i Roskilde, som foreløbig har været en stor succes.

Hvert år har fabrikken mellem 60 og 80 ledige til rundvisning i Simmerbølle, hvor de introduceres til virksomheden og dens produktion. Hvis de er interesseret i at blive tilknyttet som sæsonarbejdere, melder de sig hos jobcentret, som efterfølgende formidler et kursusforløb hos Langelænder Pølser, hvor en underviser fra slagteriskolen underviser i hygiejne, pølsestopning, maskinteknologi og andre procesrelaterede emner.

Den slags kurser er der to af om året. Ud fra kurserne udvælger Langelænder Pølser så et antal medarbejdere - typisk omkring de 20 om året - som tilbydes en vikarkontrakt.

Mange faste vikarer 
- Det har fungeret rigtigt godt, konstaterer Jesper Mortensen. 

Han tilføjer, at fabrikken har mange gengangere fra år til år.

- Vi har en stor stab af faste vikarer, som bliver ved med at vende tilbage år efter år. Så jeg antager da, at vi er en god arbejdsplads.

Langelænder Pølser rekrutterer medarbejdere fra Langeland, Sydfyn og helt op til Odense.

- I dag er det ikke længere unormalt, at man ligger og kører her til fra Odense, siger han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Online Avis Arkiv

McDonald's klar med ny dansk direktør

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.388