23948sdkhjf

Højesteret godkender Bilka i Horsens

Den 12 år lange strid om Bilka-varehuset i Horsens midtby er afsluttet. En kendelse af Højesteret godkender endegyldigt Vejle Amts regionplantillæg, der muliggjorde varehuset.
Det 14.000 m 2 store Bilka-varehus ved Horsens får lov at blive. Det har Højesteret slået fast ved at stadfæste en landsretskendelse fra 2008.

Stridens kerne var hvorvidt varehuset lever op til lokalplanen for området.

Strid i flere etaper
Sagen tog sin begyndelse i 1999, hvor De Samvirkende Købmænd indbragte varehuset for Naturklagenævnet og i 2000 for Landsretten.

Efter at Højesteret i 2004 kendte erklærede varehuset for stor i forhold til den gældende lokalplan gennemførte Vejle Amt i 2005 en retslig lovliggørelse af varehuset med et regionalplantillæg. Det er den lovliggørelsen, som nu er blevet endeligt godkendt.

- Sagen har været meget dyr og langstrakt, men den har alligevel været det hele værd. Den har nemlig betydet, at vi i dag har en bedre planlovgivning, der forhindrer lignende sager i at opstå. Jeg håber også, at sagen kan bruges konstruktivt til at sætte fokus på, at planloven skal sikre en bæredygtig udvikling af byer og detailhandel, siger John Wagner, adm. direktør i De Samvirkende Købmænd til Ritzau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078