23948sdkhjf

Kakaoforskere får erhvervspris

Nye chokoladeprodukter, hvor kakaobønnerne er gæret på en særlig måde, der skaber ny og bedre smag, og øger de ghanesiske chokoladebønners indtjening, modtager LIFE’s Erhvervspris for deres arbejde.
4 forskere fra LIFE, Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har i samarbejde med Toms Gruppen, Danida og ghanesiske forskere udviklet en kontrolleret metode til at gære kakaobønner. Det har resulteret i flere nye velsmagende chokoladeprodukter og indbragt de 4 forskere LIFE’s Erhvervspris.

- Jeg har tabt en del af mit hjerte til Vestafrika, og derfor har det både personligt og professionelt været givende at arbejde sammen med en virksomhed som Toms, der gennem vores efterhånden mangeårige samarbejde har forstået at koble forretning med positiv udvikling for ghanesiske kakaofarmere og forskning af international klasse med nye, innovative chokolader, siger lektor Dennis S. Nielsen.

Han modtager sammen med professor Mogens Jakobsen, professor Lene Jespersen og lektor Mikael Agerlin Petersen LIFE’s Erhvervspris 2011.

Specielt udviklet fermenteringsmetode
Samarbejdet har resulteret i en særlig, kontrolleret gæring af kakaobønner fra Ghana, den såkaldte ”tray”-fermenteringsmetode. Oprindeligt udviklet af ghanesiske forskere er den nu videreudviklet af Toms og LIFE.

Resultatet er en unik gourmetchokolade, med en mere blid og frugtagtig smag sammenlignet med traditionel chokolade. Den første gourmetchokolade baseret på ”tray”-metoden hedder ’A XOCO - Superior Fermentation’ og er en stor succes. Den blev lanceret af Toms i 2010 under navnet ’Toms Ekstra’.

Samtidig sikrer den nye produktionsform bønderne i Ghana bedre arbejdsvilkår, bedre udbytte og dermed bedre indtjening og os danskere en udsøgt kvalitetschokolade.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094