23948sdkhjf

40 mio. kr. på udskæringsudstyr

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Selv om Danish Crowns japanske fabrik er forholdsvis mandskabstung, er investeringer i ny teknologi med til at højne såvel effektivitet som kvalitet

Du tager et stykke godt, dansk brystflæsk og halverer det i bredden. Skærer det i helt tynde skiver på 1,2 millimeter og lægger fem skiver i et lag. Herpå lægger du yderligere 15 lag á fem ruller, inden hele molevitten vakuumeres og fryses ned.

Et af flere eksempler på de meget dyre udskæringer, som Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted har specialiseret sig i at fremstille til blandt andet det krævende japanske marked.



- Det er et rigtigt, rigtig dyrt produkt, for det tager rigtig lang tid at lave, forklarer fabrikschef Jesper Frandsen.

Helt tynde skiver bacon og nakkefilet samt bryststykker til det kvalitetsbevidste japanske køkken er to af produkterne i Fabrik 3’s japanske portefølje. Men fabrikken sender også honningskinker til Frankrig og kamme til Storbritannien. Endog koteletter til Qatar.

Fællesnævneren er krævende udskæringer til eksportmarkedet. Det kræver en sikker slagterhånd, men også topmoderne procesudstyr.

- Processerne er forholdsvis automatiserede, men generelt er det temmelig mandskabstungt, fortæller Jesper Frandsen.

Spritnyt indfrysningskammer 
Et eksempel på moderne produktionsudstyr er en automatisk sværridser, som ridser sværen på hele svinekamme, inden kammen automatisk skæres ud i de ønskede størrelser baseret på en automatisk opmåling af kammens omkreds - altså ikke vægt.

Et andet eksempel er et helt nyt indfrysnings- og udligningskammer, hvor de indkomne bulkvarer bliver frosset ned til minus 18 grader, inden de temperaturudlignes til minus 4 grader, så kødstykkerne kan skæres ud i de helt tynde, påkrævede tykkelser.

Indtil nu har slagteriet været nødt til at udskære råvaren, når kødet havde nået temperaturen på minus 4 grader, men det nye kammer er selv i stand til fastholde en konstant temperatur, indtil proceslinjen er klar til den pågældende udskæring.

- Så nu er det os, der bestemmer, hvornår vi skærer kødet ud. Ikke omvendt, forklarer Jesper Frandsen.

Alene i udskæringsmaskiner, såkaldte slicere, har Ringsted-fabrikken investeret 40 millioner danske kroner.

Maskinerne er mestendels fra Tyskland og købt som 90 procents hyldevarer, der så får de sidste 10 procent tilpasset den danske fabrik.

- Vi vil helst ikke have flere forskellige typer maskiner, for så skal du have en større reservedelsbeholdning. Og vi er tilfredse med det, vi har, ikke mindst servicen. Er der problemer, er det vigtigt for os, at vores leverandører sætter sig ind i en bil og kører herop, så vi kan køre igen gerne samme dag, siger Jesper Frandsen, som understreger, at fabrikken stiller store krav til sine leverandører og selv er med til at udvikle maskinerne.

- Vi har for eksempel stillet ekstra krav til støjniveauer på maskinerne. Vi ville have dem ned på 79 decibel, så vores medarbejdere ikke oplever støj.

Det førte til, at maskinleverandøren efter flere års udvikling endte med at komme op med nye typer klinger, der støjede mindre end tidligere.

- Vi har nogle ildsjæle nede i Fabrik 3, som virkelig går op i deres job og i at levere ordentlige produkter til kunderne, understreger Jesper Frandsen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Madværkstedet appellerer til alle sanser

Fødevarebranchens fagmesse Madværkstedet åbnede tirsdag morgen dørene til to dage med netværk, faglighed, produktnyheder og et væld af aktiviteter

Heartland afslører nye navne til food-program

Rødvin og søde sager er en klimasynder ligesom rødt kød

Alt over 100 millioner er meget tilfredsstillende

Albani fejrer 160 år med jubilæumsøl: - Den smager fuldstændig, som den skal

Massiv svindel med moms: Slikfuskere får friere spil

Myndighederne har svært ved at dæmme op for de mange ton slik, der langes over disken uden moms og afgifter

Nyhedsbrev

Ny Kohberg-direktør lover hurtige sorte tal

Kigger på sortiment, produktion og logistik

Online Avis Arkiv

Foss præsenterer endnu en rekordomsætning

Legesyge ølfolk bag Årets danske Ølnyhed

Coop leder igen efter de bedste lokale varer

Ugens grin: Forvirret lærling

Delika ramt af metal i kylling

200 mejerifolk vil opdateres på ny forskning

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerklar?

LIGE NU: Sidedørscontainere på lager i flere farver

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Dobbeltbund sparer CO2

Würth Industri Danmark får flere hænder til CPS back office

Vi leverer minimum én ny kranløsning på alle hverdage!

Sidste chance for tilmelding til 'Plast og 3D måleteknik 2019'

SEEPEX Nordic A/S er flyttet!

Gratis tilmelding til teknologimesse i Billund

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Sig det med æblekage

Generationsskifte i EL:CONs termograferingsafdeling

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

HOPE får bæredygtige og eksklusive poser fra Scanlux Packaging

Krympeskive RLK 608 fra RINGSPANN

Saint-Gobain bidrager til Swecos DGNB guld-certificering

Hvordan går leverandørstyring og bæredygtighed hånd i hånd?

Wila A/S ansætter save- og lagermedarbejder

Gratis download af e-paper: Den adaptive maskine

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Guldpakken - Messeudstyr

Enkel integration af små nyttige tools i din Siemens HMI-konfiguration

Ara-el præsentere F400 væg monteret stikkontakt til tunnel ventilatorer

RASCH forhandles af Salicath ApS

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Send til en kollega

0.171