Ikke plads til fejl i Fabrik 3

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Danish Crowns japanske produkter er udsat for en ekstrem kvalitetssikring med røntgenskanning og metaldetektering

Hvordan finder man et stykke klar plast - i en pakke bestående af klar plast? Det er et af de hovedbrud, som Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted vil forsøge at løse med ny dansk teknologi.

Fabrikken producerer årligt cirka 7.000 ton svinekød, hvoraf godt 70 procent ryger til Japan, og her er kvalitetskravene ultrahøje.



Derfor passerer samtlige udskæringer - eksempelvis tynde skiver brystflæsk eller nakkefilet - gennem såvel en røntgenskanner som en metaldetektor for at lokalisere eventuelle fremmedlegemer, inden varen skibes til Japan.

- Det er en forudsætning for at kunne levere til vores japanske kunder. Vi kan ikke få en højere pris ud af at køre kødet gennem sådan en skanner - det er bare sådan, det er, siger fabrikschef for Danish Crown Ringsted, Jesper Frandsen.

Kigger på særligt visionudstyr 
Pt. arbejder fabrikken på at supplere de to kvalitetskontroller med visionudstyr til overfladedetektering af eksempelvis små stykker plast eller et menneskehår.

- Det kunne være rigtig interessant for os. For vi skal så tæt på de 100 procent i nulfejlstolerance som overhovedet muligt, siger fabrikschefen.

Inspirationen til en sådan maskine behøver Jesper Frandsen og hans kolleger ikke kigge længere end til Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted for at få. Her står en tilsvarende maskine, som DMRI har været med til at udvikle. Den inspicerer oversiden af bakker med hakket oksekød, men teknologien burde også kunne anvendes på vakuumposer med tynde skiver svinekød.

- Den maskine er dog for stor til os. Vi har ikke plads til den her. Så vi skal have udviklet en version, vi kan installere på vores pakkelinje, siger Jesper Frandsen.

CT-skanning er stadig for langsom 
Når kvalitetssikringen er særlig vigtig på de japanske produkter, skyldes det, at Danish Crown på dette marked ofte leverer direkte til slutbrugeren, hvilket typisk vil sige restauranter, fast food-kæder og andre storkøkkener.

- Det er klart, at jo tættere du kommer på slutbrugeren, desto bedre skal du også være til at leve op til deres krav. Det er også derfor, man ser røntgen og metaldetektorer på Fabrik 3, siger Jesper Frandsen.

CT-skanning anvendes dog endnu ikke, selvom teknologien på pilotbasis testes til at skanne svinekroppe på slagteriet.

- Den er for langsom stadigvæk, lyder det fra Jesper Frandsen, som dog understreger, at man er involveret i udviklingsprojekter omhandlende CT-skanning.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ung kvinde vinder Danmarks største talentpris for kokke

Caspers bornholmske flymad er et hit

Jespers Torvekøkken vokser vest for Storebælt

Nyt storkøkken i Aarhus skal være med til at imødekomme efterspørgslen - og brede produkterne ud til flere jyske byer

Bryghus begravet i ansøgninger: 10.000 vil være øl-tester

Den voldsomme interesse for at blive én af blot 25 øl-testere kommer bag på brygmesteren

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Nyhedsbrev

Heinz er på vej med Mayochup

Online Avis Arkiv

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Foodservicebranchen vokser videre

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny økonomichef i Carsten Holm A/S

ABB introducerer ny hurtig, præcis og omkostningseffektiv SCARA robot

ISO 9001 Inspirationsseminar (På dansk og engelsk)

Mød PanPac på FachPack 2018

Flere fordele med den nyeste, IO-Link-kompatible pressostat fra SMC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Der bliver hver dag samlet mange kædesæt på vores værksteder i hele Danmark.

Så er vinderne af Danish Retail Award 2018 fundet!

Restlager salg!

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Lastbiler er et krævende område både med hensyn til omgivelser og trykluftkvalitet

Lav elafgift skubber på komvertering til varmepumper

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologien

En god business case kræver balance mellem tilbagebetalingstiden og risiko

Indflytningsklart beboelsesmodul med 2 rum og fælles bad/toilet

Nationalt innovationsnetværk sikret og forbliver i Esbjerg

Modula lagerautomater, nu i Danmark

RoboFood - Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Med IP Maskiner til EuroBlech 2018 i Hannover!

6 stk. VETTER Meister M svingkraner med elektrisk krøj leveret til Alfa Laval i Søborg.

Pro-Consult bliver tilkaldt af en kunde

Miniature gear fra ZF Danmark

Er der forurenende stoffer i din trykluft?

CE-Forum: CE-specialisters opdatering og efteruddannelse

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsn...

Send til en kollega

0.228