23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Mulig ændring af datomærkning

Fødevarestyrelsen ser nærmere på muligheden for at ændre fødevaremærkningen ”mindst holdbar til” til ”sidste anvendelsesdato”. Målet er at mindske madspild.








Skal begrænse madspild







Modsat mange andre EU-lande er det i Danmark ulovligt at sælge madvarer, som har overskredet den påtrykte sidste salgsdato. Nu undersøger Fødevarestyrelsen dog muligheden for at ændre de danske regler og indføre en ekstra datomærkning. I dag anvendes kun ”mindst holdbar til”, som er den dato producenten kan stå inde for, at varen har den rette kvalitet. Andre steder anvendes også ”sidste anvendelsesdato”. Efter denne dato er der risiko for, at maden hurtigt bliver skadelig at indtage. En lovændring skal reducere det omfattende madspild. I dag skal fødevarer, som har overskredet "mindst holdbar til", destrueres. En udvidelse af datomærkerne har et klart formål; at begrænse spild: - Vi er ved at finde ud af, om vi kan få mindre madspild ved at give mulighed for at sælge eller give nogle fødevarer væk, som i dag vil blive kasseret, selv om de ikke er sundhedsskadelige på nogen måde, siger jurist i Fødevarestyrelsen Nina Læssø Jakobsen, ifølge Nordjyske.dk til Dansk Handelsblad.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.109