Mulig ændring af datomærkning
Fødevarestyrelsen ser nærmere på muligheden for at ændre fødevaremærkningen ”mindst holdbar til” til ”sidste anvendelsesdato”. Målet er at mindske madspild.
I dag anvendes kun ”mindst holdbar til”, som er den dato producenten kan stå inde for, at varen har den rette kvalitet. Andre steder anvendes også ”sidste anvendelsesdato”. Efter denne dato er der risiko for, at maden hurtigt bliver skadelig at indtage.
Skal begrænse madspild
En lovændring skal reducere det omfattende madspild. I dag skal fødevarer, som har overskredet "mindst holdbar til", destrueres. En udvidelse af datomærkerne har et klart formål; at begrænse spild:
- Vi er ved at finde ud af, om vi kan få mindre madspild ved at give mulighed for at sælge eller give nogle fødevarer væk, som i dag vil blive kasseret, selv om de ikke er sundhedsskadelige på nogen måde, siger jurist i Fødevarestyrelsen Nina Læssø Jakobsen, ifølge Nordjyske.dk til Dansk Handelsblad.