23948sdkhjf

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte
Efter at have tabt i alt næsten 49 millioner kroner de foregående tre regnskabsår, kom den aarhusianske pålægsproducent Defco mærkbart bedre ud af 2017/18 - men stadig med et grimt minus på bundlinjen:

Årets resultat blev et underskud før skat på 7,6 millioner kroner. Det er næsten en halvering af 2016/17-underskuddet på 14,8 millioner.

Og det går fortsat i den rigtige retning, føler Defco-ledelsen sig overbevist om. Den forventer et mindre overskud i indeværende regnskabsår.

Trods sidste års fremgang betegner bestyrelsen 2017/18-resultatet som klart utilfredsstillende, selv om det stort set lever op til de budgetterede forventninger.

Flere årsager
Der er ifølge Defco flere årsager til det negative resultat:

- Der har fortsat været en ekstremt hård konkurrence på det danske marked, og der har været nogle udsving i råvarepriser hen over året. Disse forhold har påvirket resultatet negativt.

- Selskabet har fortsat været inde i en omstillingsproces, hvor der er foretaget produktionsmæssige ændringer og tilpasninger til en mere strømlinet produktion. Herudover har omstillingsprocessen resulteret i nogle personalemæssige ændringer. Omstillingsprocessen har resulteret i nogle engangsudgifter, som har belastet årets resultat, hedder det i ledelsens beretning.

- En række produkter, hvor indtjeningen har været lav, er udgået af produktionen. Produkter med en lav indtjening har ligeledes været en væsentlig årsag til det negative resultat i 2017/18, tilføjer ledelsen. Samme formulering blev brugt i regnskabet for 2016/17.

Czaja overførte 11 millioner
Selskabets egenkapital udgør ved regnskabsårets afslutning 12,88 millioner kroner. Moderselskabet Knud Czaja Holding ApS har i regnskabsåret tilført selskabet et koncerntilskud på 11 millioner. Dette er posteret direkte på egenkapitalen.

For at holde Defco kørende har ejeren, Knud Erik Czaja, via sit holdingselskab flere gange de seneste år tilført virksomheden penge. I det foregående regnskabsår var der tale om et koncerntilskud på 14 millioner kroner.

Af det nye regnskab fremgår også, at Defco via et nystiftet søsterselskab har erhvervet en ejendom på Gunnar Clausens Vej 13 i Viby, og at Defco efter planen skifter domicil til denne adresse i regnskabsåret 2019/20.

Defco med cirka 175 medarbejdere afsætter primært sine produkter i Danmark, til både detail og foodservice, men har også afsætning i Spanien og Tyskland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094