23948sdkhjf

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danish Food Innovation skal styrke branchen med 12 millioner kroner

Danish Food Innovation, et nyt innovationsnetværk inden for fødevarer, har netop fået 12 millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Pengene skal bruges på et nå et ambitiøst mål på to år: At gøre vækstlaget i den danske fødevareklynge klar til en global fremtid og sikre bæredygtig vækst i hele Danmark.

Samtidig skal innovationsnetværket bidrage til stærkere samarbejde mellem branchens aktører, så derfor står et nyt partnerskab mellem Agro Business Park, Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU) og Danish Food Cluster bag ansøgningen.

- Den danske fødevareklynge er en global succeshistorie med stor betydning for den danske økonomi, men den danske fødevareklynge er også under pres fra en række udfordringer. Derfor har vi brug for at samarbejde om ambitiøse mål, siger formand for styregruppen bag Danish Food Innovation Esben Laulund, der også er Vice President i ingrediensvirksomheden Chr. Hansen.

Nye løsninger

Han peger på den stærke tradition i Danmark inden for samarbejde og innovation som midler til at vende fødevareklynges udfordringer til forretningsmuligheder- og at gøre vækstlaget bedre rustet til at svare på nye ønsker fra forbrugerne og bidrage til FN’s verdensmål.

Kernen i netværkets indsats bliver at styrke fødevarebranchens mange små og mellemstore virksomheder, der har potentialet til at finde nye løsninger og blive fremtidens eksportlokomotiver. Det skal ske i samarbejde med en lang række vidensinstitutioner og andre aktører i hele landet, der er partnere i innovationsnetværket.

- Målet for Danish Food Innovation er ny viden, nye partnerskaber og internationale alliancer, og med de mange stærke partnere samt tre organisationers omfattende erfaring i bagagen, er vi mere end klar til opgaven, siger Esben Laulund.

Seks strategiske udfordringer danner grundlaget for Danish Food Innovation – udfordringer, som fødevareindustrien selv har identificeret i publikationen World-Class Food Innovation towards 2030.

De seks fokusområder er:
- Innovative produkter til den globale forbruger
- Fødevaresikkerhed 2.0
- Fødevarer til et sundere liv
- Effektiv og agil fødevareproduktion
- Hurtigere og sikrere på markedet gennem anvendelse af big data
- Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet







Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Arla hælder milliarder i danske fabrikker

Populær mineralvand på danske hænder

Laboratorie-bøfferne kommer: Danmark skal med på bølgen

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Safterne stiger på Thisted Bryghus

Tendens fra caféer og restaurationer får nu bryghuset til at kaste sig over andet og mere end øl

1

Skandaleramt fiskefabrik kaster håndklædet i ringen

Medarbejderne er blevet fritstillet

Nyhedsbrev

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

Online Avis Arkiv

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

Ifølge en pressemeddelelse solgte Arla produkter for 10,4 milliarder euro i 2018. Det var en lille stigning

Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Aarhus gør klar til michelinbrag

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

1

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Ugens grin: En hest efter whiskey

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

1

De laver vand om til vegansk ost

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

300 nye produkter på Lidls hylder

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HF udvider økonomi

CO2 neutralt website

Enkle og rentable automationsløsninger til styring af stand-alone maskiner

WestCoast Tråd og Plader ApS flytter til større lokaler!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Endnu en ny fritstående traverskran er taget i brug hos en kunde

Gummimåtter til al slags beskyttelse

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Rustfri procesudstyr i hygiejnisk og rengørings venligt design

Logistikløsning til intelligente fabrikker

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Overvågning og styring af forsyningslinien

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Buet glas kan anvenders til mange formål

Har du fået det nye hovedkatalog fra Carl Stahl A/S?

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny generation af oliefrie kompressorer

Online analyse af drikkevand

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

Send til en kollega

0.164