23948sdkhjf

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danish Food Innovation skal styrke branchen med 12 millioner kroner

Danish Food Innovation, et nyt innovationsnetværk inden for fødevarer, har netop fået 12 millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Pengene skal bruges på et nå et ambitiøst mål på to år: At gøre vækstlaget i den danske fødevareklynge klar til en global fremtid og sikre bæredygtig vækst i hele Danmark.

Samtidig skal innovationsnetværket bidrage til stærkere samarbejde mellem branchens aktører, så derfor står et nyt partnerskab mellem Agro Business Park, Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU) og Danish Food Cluster bag ansøgningen.

- Den danske fødevareklynge er en global succeshistorie med stor betydning for den danske økonomi, men den danske fødevareklynge er også under pres fra en række udfordringer. Derfor har vi brug for at samarbejde om ambitiøse mål, siger formand for styregruppen bag Danish Food Innovation Esben Laulund, der også er Vice President i ingrediensvirksomheden Chr. Hansen.

Nye løsninger

Han peger på den stærke tradition i Danmark inden for samarbejde og innovation som midler til at vende fødevareklynges udfordringer til forretningsmuligheder- og at gøre vækstlaget bedre rustet til at svare på nye ønsker fra forbrugerne og bidrage til FN’s verdensmål.

Kernen i netværkets indsats bliver at styrke fødevarebranchens mange små og mellemstore virksomheder, der har potentialet til at finde nye løsninger og blive fremtidens eksportlokomotiver. Det skal ske i samarbejde med en lang række vidensinstitutioner og andre aktører i hele landet, der er partnere i innovationsnetværket.

- Målet for Danish Food Innovation er ny viden, nye partnerskaber og internationale alliancer, og med de mange stærke partnere samt tre organisationers omfattende erfaring i bagagen, er vi mere end klar til opgaven, siger Esben Laulund.

Seks strategiske udfordringer danner grundlaget for Danish Food Innovation – udfordringer, som fødevareindustrien selv har identificeret i publikationen World-Class Food Innovation towards 2030.

De seks fokusområder er:
- Innovative produkter til den globale forbruger
- Fødevaresikkerhed 2.0
- Fødevarer til et sundere liv
- Effektiv og agil fødevareproduktion
- Hurtigere og sikrere på markedet gennem anvendelse af big data
- Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet







Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Nyhedsbrev

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Online Avis Arkiv

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

KL Automatik leverer fuldautomatisk etiketteringsanlæg til slagteriet DanePork

Hjemløse kaffesælgere bliver klædt varmt på af erhvervslivet

KE Fibertec introducerer vaskeservice

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Nyt VETEC dynamometer hos Carl Stahl A/S

JOFRA takker for et stærkt år

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Det er ikke hver dag vi sælger en løfteklo som denne til en kunde →

Svingnings- og Chokdæmpere fra WILLBRANDT Gummiteknik

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Fibox TEMPO monteringskasser

Send til en kollega

0.278