23948sdkhjf

Ung kvinde vinder Danmarks største talentpris for kokke

Cecilie Hundevad Andersen har netop vundet Oluf Brønnum Fondens Talentpris. Hun er 23 år og er udlært fra Restaurant Fru Larsen under køkkenchef Tommy Friis

Hun var nomineret af sine faglærere på Aarhus Tech som et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige. Cecilie Hundevad Andersen vandt talentprisen foran to unge mænd og to unge kvinder fra andre kokkeskoler i landet.

- Det er ikke helt gået op for mig endnu, at jeg har vundet prisen og de 50.000 kroner. Jeg er uden tvivl meget beæret og glad, for konkurrencen var virkelig hård, siger hun, og fortsætter:

- Prisen vil give mig mere selvtillid, et større gåpåmod og hjælpe mig til ikke at være så tilbageholdende, når det kommer til at vise min faglighed og mit talent.

Oluf Brønnums Fondens Talentpris er indstiftet for at imødekomme et politisk ønske om at flere unge burde søge en erhvervsuddannelse.

- Aarhus Tech ser meget positivt på Oluf Brønnums Fonds initiativ. Der er masser af drømme og forventninger hos de unge nyudlærte kokke, og med Oluf Brønnums Talentpris bringes et håndværksmæssigt talent tættere på at kunne indfri disse, pointerer Uddannelsesleder Bjarne Holm Sørensen fra Aarhus Tech.

- Man kan filosofere meget over, hvorfor ikke flere unge vælger en erhvervsuddannelse; måske er det påvirkninger fra ens nærmeste omgivelser, måske uvidenhed, ja, måske fordomme. Vi tror i hvert tilfælde på at denne talentpris vil synliggøre erhvervsuddannelserne, endda tilføre lidt prestige, hvis vi er heldige, fortæller Anders Brønnum-Schou fra Oluf Brønnums Fond, og tilføjer:

- Min familie har været en del af Hotel- og Restaurationsbranchen siden 1874, så vi ser det naturligt, at det netop er Oluf Brønnums Fond, der bakker omkring branchen med denne talentpris, siger Anders Brønnum- Schou. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078