23948sdkhjf

Danske fødevarekæmper vil have el-lastbiler

De følger udviklingen nøje

Udviklingen af el-lastbiler bliver fulgt nøje af fødevaregiganter som Arla og Danish Crown, der hver dag har flere hundrede kølebiler kørende på det danske vejnet.

Det skriver Finans.

- Når det gælder vores klassiske kølelastbiler, som kører bykørsel og færre kilometer, er vi meget tæt på og i direkte dialog med producenterne af el-lastbiler. Min ambition er, at de første tests med el-lastbiler bliver kørt i 2019, hvilket vi også har afsat en pulje penge til, siger Bo Svane, logistikchef hos den danske andelsmejerikoncern Arla Foods, til Finans.

Volvo, MAN og Daimler er blandt dem, der allerede har givet sig i kast med de elektriske lastbiler, ligesom Tesla og amerikanske Cummins snart er på vej med deres bud.

Arla Foods håber at kunne erstatte nogle af de 200 diesellastbiler, der fragter mejeriprodukter det sidste stykke til butikshylderne, men det handler om at ramme det rigtige tidspunkt – udviklingen går så stærkt i øjeblikket, at man nemt kan komme til at investere i noget, der bliver forældet.

Hos Danish Crown vil de ikke love, at de bliver first-movers, af hensyn til konkurrencedygtigheden, men når muligheden kommer, vil de være klar til at tage det afgørende skridt mod elektrificering.

Kilde: Finans

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094