23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

MSC-certificering af Østersøtorsk

Flere års arbejde resulterer nu i, at torsk fanget i Østersøen kan mærkes med MSC-mærket.

- Da vi i sommeren 2009 fortalte, at vi arbejdede på at få torsken MSC-certificeret, var mange skeptiske. Vi var imidlertid overbeviste om, at de initiativer, myndigheder og erhverv havde sat i gang, ville gøre det muligt at få torsken MSC-certificeret. Jeg er derfor utrolig stolt over, at det i dag er muligt at sælge torsk fra Østersøen med MSC-mærket, siger Koncernchef hos A. Espersen A/S, Klaus B. Nielsen til Bornholm.nu.

A. Espersen, der producerer frosne fiskeprodukter, har været meget involveret i arbejdet med at sikre MSC-certificeringen. For at få opnå mærket skal det bevises, at fiskeriet lever op til bestemte krav, at fiskebestanden er på et bæredygtigt niveau, og endeligt, at miljøet ikke påvirkes i negativ retning af fiskeriet.

Mærket er vigtigt for A. Espersen i Rønne, der har torsk fra Østersøen som en del af firmaets identitet på trods af, at mange af fiskene firmaet forarbejder fanges udenfor Østersøen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141