23948sdkhjf

Himmerlandskød har været med til at udvikle kødnyhed

Rema 1000 klar med genanvendelige plastbakker

Fem måneder efter at have lanceret tanken om at lave kødbakker af kødbakker er Rema 1000 nu klar med de første genanvendelige PET-kødbakker i butikkerne.

I stedet for at kødbakkerne ryger i storskrald og bare bliver brændt af, arbejder kæden hen imod, at husholdningens kødbakker indgår i et cirkulært kredsløb. Målet er, at det skal gælde samtlige kædens 55 millioner årlige kødbakker, og i denne uge lander de første altså ude i køleboksene.

Det første varenummer bliver 1 kg hakket dansk oksekød fra Himmerlandskød.

- Det er selvfølgelig kun første spadestik, men indtil videre må vi bare rose vores samarbejdspartnere Færch Plast og Himmerlandskød for deres hårde arbejde. Færch Plast har været hurtige til at producere kødbakkerne, og Himmerlandskød har været lige så hurtige til at teste, at de nye kødpakker kan holde på kødets holdbarhed som almindelig plast, siger Jonas Garly Sørensen, kategorichef i Rema 1000.

Om de seneste fem måneders arbejde for at få det første varenummer på plads fortæller salgsansvarlig Ronnie Jensen fra Himmerlandskød:

- Vi ved, at Rema 1000 har brugt mange ressourcer og rykket hurtigt på dette plastinitiativ, der med tiden kan blive et vigtigt skridt i en mere bæredygtig retning. Vi følte, at vi måtte vise fart og beslutsomhed, når en så stor dagligvarekæde gerne vil have hjælp til at tage socialt ansvar. Derfor glæder jeg mig rigtig meget over, at det første varenummer allerede her i efteråret er ude i de nye kødbakker.

PET-kødbakkerne er discountkædens største plastinitiativ til dato. Målet er at få forbrugerne til at genanvende deres kødbakker på samme måde, som de genbruger plastikflasker.

Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i Rema 1000, konstaterede i maj, at Danmark i 2030 skal være verdenskendt for cirkulær plastemballage, men at man er klar over, at det ikke sker fra den ene dag til den anden. Alligevel lover Rema-chefen, at kæden om et år kun sælger kød, fisk og fjerkræ i bakker lavet af plasttypen PET, der kan genanvendes igen og igen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.276