23948sdkhjf

Himmerlandskød har været med til at udvikle kødnyhed

Rema 1000 klar med genanvendelige plastbakker
Fem måneder efter at have lanceret tanken om at lave kødbakker af kødbakker er Rema 1000 nu klar med de første genanvendelige PET-kødbakker i butikkerne.

I stedet for at kødbakkerne ryger i storskrald og bare bliver brændt af, arbejder kæden hen imod, at husholdningens kødbakker indgår i et cirkulært kredsløb. Målet er, at det skal gælde samtlige kædens 55 millioner årlige kødbakker, og i denne uge lander de første altså ude i køleboksene.

Det første varenummer bliver 1 kg hakket dansk oksekød fra Himmerlandskød.

- Det er selvfølgelig kun første spadestik, men indtil videre må vi bare rose vores samarbejdspartnere Færch Plast og Himmerlandskød for deres hårde arbejde. Færch Plast har været hurtige til at producere kødbakkerne, og Himmerlandskød har været lige så hurtige til at teste, at de nye kødpakker kan holde på kødets holdbarhed som almindelig plast, siger Jonas Garly Sørensen, kategorichef i Rema 1000.

Om de seneste fem måneders arbejde for at få det første varenummer på plads fortæller salgsansvarlig Ronnie Jensen fra Himmerlandskød:

- Vi ved, at Rema 1000 har brugt mange ressourcer og rykket hurtigt på dette plastinitiativ, der med tiden kan blive et vigtigt skridt i en mere bæredygtig retning. Vi følte, at vi måtte vise fart og beslutsomhed, når en så stor dagligvarekæde gerne vil have hjælp til at tage socialt ansvar. Derfor glæder jeg mig rigtig meget over, at det første varenummer allerede her i efteråret er ude i de nye kødbakker.

PET-kødbakkerne er discountkædens største plastinitiativ til dato. Målet er at få forbrugerne til at genanvende deres kødbakker på samme måde, som de genbruger plastikflasker.

Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i Rema 1000, konstaterede i maj, at Danmark i 2030 skal være verdenskendt for cirkulær plastemballage, men at man er klar over, at det ikke sker fra den ene dag til den anden. Alligevel lover Rema-chefen, at kæden om et år kun sælger kød, fisk og fjerkræ i bakker lavet af plasttypen PET, der kan genanvendes igen og igen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078