23948sdkhjf

En automatiseret pizza, tak

| Af Redaktionen/bda | Tip redaktionen om en historie

To robotter har lært at slynge pizzadej

Danske Universal Robots har været med i et projekt, hvor en UR10 og en UR5 robot er blevet kodet til at fremstille op til 10 pizzaer samtidig ud fra en pulje af fem millioner opskrifter.

Robotten hedder Pazzi og er udstyret med tre robotarme, henholdsvis to UR10 og en UR5 model med tilhørende gribere. Robotterne deler og flader dejen ud, placerer ingredienserne, bager pizzaen, skærer den ud og pakker den i æsker.

Fra ordre til æske
Formålet med Pazzi-projektet har været at udvikle en robot til den del af catering-branchen placeret på stationer, i lufthavne og andre knudepunkter, hvor serveringen gerne må gå lidt stærkt.

Konceptet er, at produktionen af pizzaen skal være 100 procent automatiseret fra ordre til æske, og at kunderne kan følge processen fra start til slut.

Med det projekt er det som om, at Universal Robots er ’kommet hjem,’ fordi de i tidernes morgen blev funderet med målet om at lette fødevareindustriens tunge og ensformige arbejdsgange.

- Vi prøvede dengang at placere pepperoni-stykker med en traditionel industrirobot, men vi fandt hurtigt ud af, at robotterne var for store og klodsede til at imødekomme behovene fra fødevareproduktionen. Det var dét, der fødte ideen med Universal Robots, siger medstifter Esben Østergaard.

Samarbejdet er mellem den danske producent af robotarme og det franske startup- firma Ekim.

Fakta

  • Universal Robots er grundlagt I 2005 for at gøre arbejdet med cobots mindre komplekst og mere sikkert. Den første cobot blev lanceret i 2008, og firmaet er nu ejer af Teradyne Inc. 
  • Ekim er et fransk startup-firma fra 2013, der beskæftiger sig med udvikling af robotteknologi til fødevaresektoren.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Carlsberg-kontor ransaget

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Send til en kollega

0.401