23948sdkhjf

En automatiseret pizza, tak

| Af Redaktionen/bda | Tip redaktionen om en historie

To robotter har lært at slynge pizzadej

Danske Universal Robots har været med i et projekt, hvor en UR10 og en UR5 robot er blevet kodet til at fremstille op til 10 pizzaer samtidig ud fra en pulje af fem millioner opskrifter.

Robotten hedder Pazzi og er udstyret med tre robotarme, henholdsvis to UR10 og en UR5 model med tilhørende gribere. Robotterne deler og flader dejen ud, placerer ingredienserne, bager pizzaen, skærer den ud og pakker den i æsker.

Fra ordre til æske
Formålet med Pazzi-projektet har været at udvikle en robot til den del af catering-branchen placeret på stationer, i lufthavne og andre knudepunkter, hvor serveringen gerne må gå lidt stærkt.

Konceptet er, at produktionen af pizzaen skal være 100 procent automatiseret fra ordre til æske, og at kunderne kan følge processen fra start til slut.

Med det projekt er det som om, at Universal Robots er ’kommet hjem,’ fordi de i tidernes morgen blev funderet med målet om at lette fødevareindustriens tunge og ensformige arbejdsgange.

- Vi prøvede dengang at placere pepperoni-stykker med en traditionel industrirobot, men vi fandt hurtigt ud af, at robotterne var for store og klodsede til at imødekomme behovene fra fødevareproduktionen. Det var dét, der fødte ideen med Universal Robots, siger medstifter Esben Østergaard.

Samarbejdet er mellem den danske producent af robotarme og det franske startup- firma Ekim.

Fakta

  • Universal Robots er grundlagt I 2005 for at gøre arbejdet med cobots mindre komplekst og mere sikkert. Den første cobot blev lanceret i 2008, og firmaet er nu ejer af Teradyne Inc. 
  • Ekim er et fransk startup-firma fra 2013, der beskæftiger sig med udvikling af robotteknologi til fødevaresektoren.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Nyhedsbrev

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Online Avis Arkiv

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricitet…

Glædelig jul fra JEROS A/S

Autodesk Inventor Videregående, workshop

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

13. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

EGE-Elektronik ønsker glædelig Jul og Godt Nytår

Socomecs automatiske omskifter "ATyS M" imellem 2 forsyninger

Drev 4.0: Tilstandsovervågning med Cloud løsning

Se, hvordan en drikkevareproducent sikrer den bedste kvalitet med Alfa Laval teknologi

WebShoppen er åben - Balluff Online shopping

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

NCC Civil Egineering holder styr på certifikater, løfteudstyr og omkostninger med EasyCert

Konfigurerbare sikkerhedsrelæer – nu kan du også lave simulationer offline

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Send til en kollega

0.295