23948sdkhjf

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk
Et teknisk uheld i produktionen i forsommeren blev særdeles dyrt for Grindsted-virksomheden Danforel Holding i det seneste regnskabsår. Uheldet var en af årsagerne til, at selskabets resultat dalede til cirka 600.000 kroner mod et overskud på 9,3 millioner i 2016/17.

Ifølge ledelsens regnskabsbemærkninger har der været god efterspørgsel på Danforels opdrættede ørreder, men det har ikke været muligt at opnå højere priser.

- Det betyder at resultatet før skat er realiseret væsentlig lavere end sidste år. Omsætning og indtjening er præget af, at der har været indgået tabsgivende kontrakter. Disse kontrakter er nu udløbet og er ikke blevet forlænget, hedder det.

Danforel Holdings bruttoresultat faldt i 2017/18 med næsten 10,5 millioner kroner landede på 60,7 millioner.

- Vi bliver presset ude i markedet, og så har vi haft et uheld i et af vores opdrætsanlæg, som betød, at vi mistede nogle ton fisk. Det har været dyrt og er en væsentlig forklaring på resultatnedgangen, forklarer direktør Erik Dalgaard Hansen ifølge Finans.

Han forventer et bedre resultat i indeværende regnskabsår, selv om den varme sommer var hård for fiskeopdræt.

Opdrætsaktiviteterne ligger i koncernselskabet Danaqua, som gik fra et overskud før skat på knap syv millioner kroner i 2016/17 til et underskud på 0,6 millioner i 2017/18.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11