23948sdkhjf

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Fiskeplaner møder kraftig modstand
Det bliver ikke uden sværdslag, at fiskekoncernen Seafood Danmark lukker sine faciliteter hos Thorfisk i Hvide Sande og flytter produktionen til Hanstholm 157 kilometer mod nord - uden at respektere de almindelige regler om opsigelse.

Fagforeningen 3F har i hvert fald tænkt sig at bekæmpe det ultimatum, som virksomheden i fredags uden varsel gav de 50 ansatte hos Thorfisk i Hvide. Det fortæller DR Midt- & Vestjylland, som også oplyser, at der er aftalt et møde mellem parterne i dag.

Thorfisk har givet sine medarbejdere besked om, at fredag i denne uge er sidste arbejdsdag på fabrikken, og at møder de ikke op på mandag hos Scanfish i Hanstholm, vil det blive betragtet som en opsigelse.

Den lokale 3F-formand, Henning Boye Christensen, mener ikke, at fiskekoncernen kan gennemføre beslutningen, som han kalder kold, kynisk og ganske usmagelig.

- Vi mener, at der er tale om væsentlige vilkårsændringer. Det er ikke en flytning af virksomheden, men en lukning, siger han til DR.

- Vores udgangspunkt er, at der er tale om så væsentlig en ændring af arbejdsforholdene, at der reelt er tale om en opsigelse, og at de almindelige varsler for opsigelser er gældende, uddyber han over for Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Koncerndirektør Kaj Schlie fra Seafood Danmark er omvendt ikke i tvivl om, at virksomheden er på sikker grund:

- Vi ser det bestemt ikke som en nedlukning. Tværtimod. Eneste mulighed for at drive Thorfisk Hvide Sande videre er at flytte virksomheden til Hanstholm, siger han til DR.

Hvis de ansatte bliver boende i Hvide Sande og vil arbejde i Hanstholm, skal de fremover regne med at bruge i alt fire timer og 20 minutter på at pendle til og fra arbejde hver dag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079