23948sdkhjf

Mejerilukning vil gøre ondt i Hjørring

Siden 2002 har flere store fødevarevirksomheder lukket produktionen i Hjørring. Med lukningen af Arlas mejeri vil kommunen have mistet 1.000 fødevarearbejdspladser på 10 år.
Landbrug, som kan forsyne fødevareindustriens forædlingsfabrikker, er der masser af i Hjørring Kommune. Det til trods har flere virksomheder forladt den nordjyske kommune de seneste 10 år.

Når Arla i 2013 lukker mejeriet i Hjørring betyder det, at den nordjyske kommune har mistet 1.000 arbejdspladser i fødevareindustrien de sidste 10 år. I 2002 lukkede Nestlé ned, efterfulgt af byens slagteri og i 2005 var det Bisca, der indstillede produktionen.

Arla har netop offentliggjort, at de samler gulostproduktionen på mejerierne i Nr. Vium og Taulov .

Stadig arbejdspladser i branchen
Lukningen vil gøre ondt i kommunen, men selv når mejeriproduktionen stopper er der stadig arbejde i det nordjyske:

- Nu er der heldigvis flere fødevarevirksomheder i Nordjylland, som foreksempel slagteriet i Sæby, men mejeriet i Hjørring er det sidste store indenfor mejeriområdet, og det er sørgeligt, at de skal til at transportere varerne syd for fjorden, siger John Christiansen, afdelingsformand for fødevareforbundet NNF i Nordjylland til Nordjyske.dk.

John Christensen ser også lyst på muligheden for at finde nyt arbejde til mejeriarbejderne. Da lukningen ligger 2 år ude i fremtiden giver det dem god til at gøre sig klar til nye jobs:

- Heldigvis er de efterspurgt arbejdskraft, da de er vant til at bestille noget og møde til tiden, men der skal jo også være gang i samfundet, for at man har brug for dem, afslutter John Christiansen.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091