23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Mejerilukning vil gøre ondt i Hjørring

Siden 2002 har flere store fødevarevirksomheder lukket produktionen i Hjørring. Med lukningen af Arlas mejeri vil kommunen have mistet 1.000 fødevarearbejdspladser på 10 år.








samler gulostproduktionen på mejerierne i Nr. Vium og Taulov



Stadig arbejdspladser i branchen













Landbrug, som kan forsyne fødevareindustriens forædlingsfabrikker, er der masser af i Hjørring Kommune. Det til trods har flere virksomheder forladt den nordjyske kommune de seneste 10 år. Når Arla i 2013 lukker mejeriet i Hjørring betyder det, at den nordjyske kommune har mistet 1.000 arbejdspladser i fødevareindustrien de sidste 10 år. I 2002 lukkede Nestlé ned, efterfulgt af byens slagteri og i 2005 var det Bisca, der indstillede produktionen. Arla har netop offentliggjort, at de . Lukningen vil gøre ondt i kommunen, men selv når mejeriproduktionen stopper er der stadig arbejde i det nordjyske: - Nu er der heldigvis flere fødevarevirksomheder i Nordjylland, som foreksempel slagteriet i Sæby, men mejeriet i Hjørring er det sidste store indenfor mejeriområdet, og det er sørgeligt, at de skal til at transportere varerne syd for fjorden, siger John Christiansen, afdelingsformand for fødevareforbundet NNF i Nordjylland til Nordjyske.dk. John Christensen ser også lyst på muligheden for at finde nyt arbejde til mejeriarbejderne. Da lukningen ligger 2 år ude i fremtiden giver det dem god til at gøre sig klar til nye jobs: - Heldigvis er de efterspurgt arbejdskraft, da de er vant til at bestille noget og møde til tiden, men der skal jo også være gang i samfundet, for at man har brug for dem, afslutter John Christiansen.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.094