Mejerilukning vil gøre ondt i Hjørring
Siden 2002 har flere store fødevarevirksomheder lukket produktionen i Hjørring. Med lukningen af Arlas mejeri vil kommunen have mistet 1.000 fødevarearbejdspladser på 10 år.
Når Arla i 2013 lukker mejeriet i Hjørring betyder det, at den nordjyske kommune har mistet 1.000 arbejdspladser i fødevareindustrien de sidste 10 år. I 2002 lukkede Nestlé ned, efterfulgt af byens slagteri og i 2005 var det Bisca, der indstillede produktionen.
Arla har netop offentliggjort, at de samler gulostproduktionen på mejerierne i Nr. Vium og Taulov .
Stadig arbejdspladser i branchen
Lukningen vil gøre ondt i kommunen, men selv når mejeriproduktionen stopper er der stadig arbejde i det nordjyske:
- Nu er der heldigvis flere fødevarevirksomheder i Nordjylland, som foreksempel slagteriet i Sæby, men mejeriet i Hjørring er det sidste store indenfor mejeriområdet, og det er sørgeligt, at de skal til at transportere varerne syd for fjorden, siger John Christiansen, afdelingsformand for fødevareforbundet NNF i Nordjylland til Nordjyske.dk.
John Christensen ser også lyst på muligheden for at finde nyt arbejde til mejeriarbejderne. Da lukningen ligger 2 år ude i fremtiden giver det dem god til at gøre sig klar til nye jobs:
- Heldigvis er de efterspurgt arbejdskraft, da de er vant til at bestille noget og møde til tiden, men der skal jo også være gang i samfundet, for at man har brug for dem, afslutter John Christiansen.