23948sdkhjf

Genmodificeret majs-forsøg skal spare sprøjtemidler

Ved Bramming arbejdes der på at gennemføre forsøg med genmodificeret majs. Miljøministeriet ventes at give den nødvendige tilladelse.
På marker ved Bramming kan der snart vokse genmodificeret majs, af navnet NK 603.

Særligt ved de genomodificerede planter er, at de tåler sprøjtemidlet Roundup. Det vil gøre det muligt for landmænd at reducere brugen af sprøjtmidlet, da de kan udsætte tidspunktet hvor der sprøjtes rundt om planterne, og det glæder de lokale landmænd:.

- Jeg synes, det er godt, at man på forsøgsbasis går ind og finder ud af om det er noget der er fremtid i. Der er flere tilgange til det, for den øvrige del af samfundet er meget bekymret for, at vi i landbruget bruger pesticider, og der kan man sige, at GMO kunne være et af værktøjerne til, at vi ikke skal bruge så mange pesticider, siger Claus Christensen, formand for Sydvestjysk Landboforening, til P4 Esbjerg.

Efter den offentlige høring, som afsluttes d. 27. april, ventes det, at miljøministeriet giver tilladelse til at gennemføre forsøget.

Danmarks Naturfredningsforening mener ikke, at forsøget med den genmodificere majs er forenelig økologisk produktion, de betragter som den eneste måde at sikre drikkevandet mod sprøjtegift.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078