23948sdkhjf

Grænsehandel nærmer sig 10 milliarder

En ny undersøgelse viser, at grænsehandlen er langt større end tidligere antaget. Dansk Erhverv ønsker indgreb, mens grænsekøbmænd afviser tallene.
Danskerne køber varer for 9,7 mia. kr. i Tyskland og Sverige, hvilket både er ny rekord og langt større end tidligere antaget. Det viser en undersøgelse foretaget af Interresearch for Dansk Erhverv. Det skriver epn.dk.

Undersøgelsen viser, at de traditionelle varer i grænsehandlen øl, sodavand, slik og tobak i stigende grad suppleres med fødevarer, tøj og elektronik.

Tallene svarer ifølge Dansk Erhverv til, at statskassen går glip af momsafgifter på ca. 2,4 mia. kr. Chefkonsulent i Dansk Erhverv, Mette Feifer kalder det et ”samfundsproblem” og vil have Skat til at gribe ind.

Grænsekøbmænd tager til genmæle
Ifølge Skat har grænsehandlen med nydelsesmidler som øl, slik og tobak værdi af 3 mia. kr.

Adm. direktør i grænsehandelskoncernerne, Fleggaard og Calle, Mike Simonsen, afviser da også, at beløb på små 10 mia. kr. er rigtigt.

- I går blev jeg præsenteret for en analyse købt og betalt af Fødevarer og Landbrug. De påstod at grænsehandelen nu var oppe på 6,3 mia. kr. Altså skulle den være steget yderligere med 3,4 mia. i løbet af natten, siger Mike Simonsen til Jyllands Posten og antyder, at undersøgelserne er lavet til foreningernes eget formål.

Grænsechefen vurderer, at den traditionelle grænsehandel har en værdi af omkring 4-5 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079