23948sdkhjf

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Innovation er både produktionsteknik og produktudvikling. Som fødevareproducent i Danmark kan konkurrencekraften ikke alene stå på at have de mest innovative produkter. For konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med.

Derfor står den tekniske chef og innovationschefen side om side hos Easyfood i Kolding, når der skal udvikles nye varer.

- Der er ingen tvivl om, at den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt. Den store udfordring er at få alle de øvrige processer til at hænge sammen med de nye produkter, siger administrerende direktør Flemming Paasch, Easyfood.

Easyfood er leverandør af bagværk i convenience-kategorien. Sortimentet spænder fra pølsehorn, barer og pizzabunde til kanelstænger, og virksomheden har 160 ansatte.

Fra håndlavet til automatiseret
Et godt eksempel på udfordringen er udviklingen af Easyfoods nyeste succes - produktet fristelser. Produktet er kager, der emballeret i en kop. For eksempel en kage sammensat af tre små kanelsnegle.

- Da vi startede produktionen, var vi nødt til producere ved håndkraft. For der fandtes på det tidspunkt ikke udstyr, som kunne producere produktet, fortæller Flemming Paasch.

Når produktet får fat i markedet, trykker Easyfood på speederen for at udvikle automatiseret produktionsudstyr. Det sker typisk sammen med underleverandører, og Easyfood har en række danske samarbejdspartnere, der er stærke på specialudstyr.

Læs også: Easyfood vil have sikre leveringer

I dag er fristelser-produktionen så effektiv, at der produceres med en hastighed på 9,5 snegle i sekundet.

- Produktionsteknisk er det vigtigt for os, at vi hele tiden er på forkant. For da fristelserne bliver en succes, er det klart, at konkurrenterne kigger på produktet og vil kunne producere det i udlandet med billigere arbejdskraft. Derfor er vi nødt til at blive så effektive, at vi kommer til at eje produktet, uddyber direktøren.

Teknikken giver konkurrencefordel
Flemming Paasch tror, at de fleste fødevareproducenter har et ønske om at lave noget, som de andre ikke kan finde ud af eller ikke gider at lave. Det er en eller anden differentieringsstrategi, så man på den måde skal gøre noget, der er anderledes.

- Det arbejder vi rigtig meget med. Når vi typisk udvikler produkter, findes de ikke i forvejen. Det betyder, at man laver dem med en del håndkraft, og det kan også være fornuftigt på den korte bane. Men på den lange bane vil man på et tidspunkt med et succesfuldt produkt flytte produktion til et land, hvor det er billigere at producere, siger Flemming Paasch.

Derfor har Easyfood altid fokus at udvikle nyt procesudstyr med de nye produkter.

- Når produktet forhåbentligt bliver en succes, kan vi producere det med meget høj effektivitet i Danmark. Jeg er sikker på, at der er andre, der tænker på samme måde, fordi der er mange fordele ved at producere i Danmark, men det kræver, at man kan gøre det effektivt. Derfor er automatisering og digitalisering ekstremt vigtigt for os og for Danmark som produktionsland i fremtiden, uddyber han.

Et andet element, som direktøren peger på, er den helt store udfordring, at kurven for automatisering og digitalisering er meget opadgående. Derfor er det svært at øge medarbejdernes kompetencer med hurtighed, som udviklingen går.

- Det er svært hele tiden at være på forkant med kompetencerne, så man kan håndtere alle de nye måder at producere på. Udviklingen går så hurtig, at det er svært at få oplært folk hurtigt nok til, at man kan betjene det udstyr, som man får udviklet. Det er en stor udfordring, som er gældende overalt, siger Flemming Paasch.

Mere om: Easyfood A/S
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Listeria: Fødevarestyrelsen lukker produktion i Jylland

Makkerpar vil åbne 25 nye mexicanske restauranter

Erkender fejl i yderligere to oksekødsrapporter

Ugens grin: Rent idioti

Insekter fundet i slikblanding

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Online Avis Arkiv

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Maskinernes kabler kan være afgørende for succes

Kabler i høj kvalitet – et ”must” for at sikre stabil produktion i fødevarebranchen

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

McDonald's klar med ny dansk direktør

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Nichesuccesen Adival solgt

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevarebranchen viser deres bedste produkter til International Food Contest

Mød Løwener på Hi i Herning hele 2 steder - både i hal C og M

Vi gentager succesen! Konkurrence – Vind en Bruder® legetøjskranbil

AxFlow udstiller igen på HI messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Læs nyeste kompensator katalog fra WILLBRANDT Gummiteknik

State-of-the-art teknologi - Masseflowcontroller med integreret web server

Mød Fibox på hi Tech & Industry Scandinavia 1-3. oktober 2019

Forlæng kølevæskens levetid

Oprydningssalg - skiltepylon til under halv pris

Det er stadig tid til udendørs reklame. Beachflag til de helt rigtige priser.

KTR ROTEX ® koblinger

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-733...

Mød os på FachPack 2019

Send til en kollega

0.2