23948sdkhjf

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Innovation er både produktionsteknik og produktudvikling. Som fødevareproducent i Danmark kan konkurrencekraften ikke alene stå på at have de mest innovative produkter. For konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med.

Derfor står den tekniske chef og innovationschefen side om side hos Easyfood i Kolding, når der skal udvikles nye varer.

- Der er ingen tvivl om, at den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt. Den store udfordring er at få alle de øvrige processer til at hænge sammen med de nye produkter, siger administrerende direktør Flemming Paasch, Easyfood.

Easyfood er leverandør af bagværk i convenience-kategorien. Sortimentet spænder fra pølsehorn, barer og pizzabunde til kanelstænger, og virksomheden har 160 ansatte.

Fra håndlavet til automatiseret
Et godt eksempel på udfordringen er udviklingen af Easyfoods nyeste succes - produktet fristelser. Produktet er kager, der emballeret i en kop. For eksempel en kage sammensat af tre små kanelsnegle.

- Da vi startede produktionen, var vi nødt til producere ved håndkraft. For der fandtes på det tidspunkt ikke udstyr, som kunne producere produktet, fortæller Flemming Paasch.

Når produktet får fat i markedet, trykker Easyfood på speederen for at udvikle automatiseret produktionsudstyr. Det sker typisk sammen med underleverandører, og Easyfood har en række danske samarbejdspartnere, der er stærke på specialudstyr.

Læs også: Easyfood vil have sikre leveringer

I dag er fristelser-produktionen så effektiv, at der produceres med en hastighed på 9,5 snegle i sekundet.

- Produktionsteknisk er det vigtigt for os, at vi hele tiden er på forkant. For da fristelserne bliver en succes, er det klart, at konkurrenterne kigger på produktet og vil kunne producere det i udlandet med billigere arbejdskraft. Derfor er vi nødt til at blive så effektive, at vi kommer til at eje produktet, uddyber direktøren.

Teknikken giver konkurrencefordel
Flemming Paasch tror, at de fleste fødevareproducenter har et ønske om at lave noget, som de andre ikke kan finde ud af eller ikke gider at lave. Det er en eller anden differentieringsstrategi, så man på den måde skal gøre noget, der er anderledes.

- Det arbejder vi rigtig meget med. Når vi typisk udvikler produkter, findes de ikke i forvejen. Det betyder, at man laver dem med en del håndkraft, og det kan også være fornuftigt på den korte bane. Men på den lange bane vil man på et tidspunkt med et succesfuldt produkt flytte produktion til et land, hvor det er billigere at producere, siger Flemming Paasch.

Derfor har Easyfood altid fokus at udvikle nyt procesudstyr med de nye produkter.

- Når produktet forhåbentligt bliver en succes, kan vi producere det med meget høj effektivitet i Danmark. Jeg er sikker på, at der er andre, der tænker på samme måde, fordi der er mange fordele ved at producere i Danmark, men det kræver, at man kan gøre det effektivt. Derfor er automatisering og digitalisering ekstremt vigtigt for os og for Danmark som produktionsland i fremtiden, uddyber han.

Et andet element, som direktøren peger på, er den helt store udfordring, at kurven for automatisering og digitalisering er meget opadgående. Derfor er det svært at øge medarbejdernes kompetencer med hurtighed, som udviklingen går.

- Det er svært hele tiden at være på forkant med kompetencerne, så man kan håndtere alle de nye måder at producere på. Udviklingen går så hurtig, at det er svært at få oplært folk hurtigt nok til, at man kan betjene det udstyr, som man får udviklet. Det er en stor udfordring, som er gældende overalt, siger Flemming Paasch.

Mere om: Easyfood A/S
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Nyhedsbrev

15.077 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Chokoladefabrik satser på nyheder

Online Avis Arkiv
1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Marel gearer sig til øget vækst

Ugens grin: Dystre udsigter

Domino's klar igen med ny ejer

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Vingummiproducent har vokseværk - og nu også overskud

- Jeg vidste heller intet om at lave øl

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Svanemærket industrivask er mere miljøvenlig end at vaske i almindelige vaskemaskiner

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

Effektiv håndtering af emballagespild i fødevareindustrien

50 år og vind i sejlene

Ny epoxy stick fra Weicon - "en all-rounder"

RS Components annoncerer ny global franchiseaftale med Yageo

Enkel og alsidig filtrering af væsker med ny mobil filtreringsenhed

Uge 26 og 27 har vi solstik ☀️

Edge Computing skaber værdi for BKV

Bell hus fra KTR

Kampagnepris på 8 fods container

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

Hvad er Narrowband IoT (NB-IoT) og hvornår skal man vælge det?

Expression har designet nogle super smarte fleksible messekit løsninger :)

Vi holder åbent HELE sommeren!

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Process Engineering løfter flere opgaver i Pharma industrien

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Send til en kollega

0.208