23948sdkhjf

Så er de klar hos Sall Whisky Distillery

To års forberedelse kulminerer med pizza og koncert

Efter to års arbejde med finansiering, planlægning, byggeri og installation er Sall Whisky Distillery ved Aarhus nu klar til at rykke for alvor: Lørdag 24. november holder de syv mænd bag projektet et åbningsarrangement på det økologiske destilleri i landsbyen Sall.

- Vi regner med at producere mellem 4.000 og 5.000 liter single malt whisky de første par år og lægge på fade - og derefter opskalere produktionen til omtrent 10.000 liter om året, fortæller en af stifterne, Snævar Albertsson, til Food Supply.

Han er en af seks unge mænd, som for et par år siden begyndte at snakke om at lave whisky, og de fik en lokal, økologisk deltidslandmand, Lars Egelund Olsen, med på vognen. Tanken var, at ved udelukkende at bruge de lokale afgrøder i den økologiske produktion, blev det muligt at styre hele processen - helt fra selve såningen af den økologiske vårbyg til aftapning af den færdige whisky. Det økologiske korn dyrkes godt seks kilometer fra kobberkedlerne.

De lokale i Sall blev inviteret til en infoaften i byens forsamlingshus. Fremmødet var ifølge whisky-folkene overvældende, og mange ønskede at støtte projektet økonomisk. Det inspirerede drengene til at lave en crowdfundingkampagne. En kampagne, som ikke blot nåede sit mål, men ramte et flot stykke over, og endte med at indsamle 360.000 kroner.

Dertil kom et tilsagn om økonomisk støtte fra LAG (Lokale Aktions Grupper) samt egenfinansiering. Alt i alt betød det, at byggeriet af det nye destilleri kunne ske i første halvår af 2018.

Siden august har de syv kommende destillatører så haft travlt med opsætning af anlæg og produktionslinje, og de er nu så færdige, at de altså er klar til en åbningsreception 24. november. Det bliver med blandt andet borgmestertale, pizzaer fra Oles Gård og en koncert med musikeren Allan Østerdal. Dagen efter er der åbent destilleri.

Mere om: Sall Whisky


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Dencon dykker på bundlinjen

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Online Avis Arkiv

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

1

Døde kakerlakker i bagerbutik

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

Se alle Medlemmernes egne nyheder

En kunde på Færøerne manglede et farvebånd, til en over 20 år gammel printer

INOXPA siger tak for besøget på FoodTech 2018

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hewikut afholder reception i nye lokaler

Invitation til seminar om 3D - laserscanning

Korrosionsbeskyttelse og to-trins-keglehjulsgear

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Undgå dyre og forstyrende driftstop

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineeri...

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejneko...

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Send til en kollega

0.397