23948sdkhjf

Bryghus renset i sag om datofusk

Man må gerne ændre holdbarhedsdatoen
Det er helt i orden, at et bryggeri ændrer holdbarhedsdatoen på øl og sætter en ny dato oven på den gamle.

Og der er således ikke noget at komme efter i forbindelse med de anklager, som salgssamarbejdet Eventyrligt Øl Fra Fyn har rettet mod Midtfyns Bryghus i Årslev.

Det konstaterer Fødevarestyrelsen ifølge Fyens Stiftstidende, efter at direktøren i Eventyrligt Øl Fra Fy, René Dyrvig, har bedt Fødevarestyrelsen om at tjekke bryghuset. Han pegede på, at Midtfyns Bryghus angiveligt har sat nye klistermærker med nye udløbsdatoer oven på de gamle på en stribe forskellige øltyper fra bryggeriet.

Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, bekræfter, at styrelsen ser på sagen. Men han peger på, at Midtfyns Bryghus som udgangspunkt ikke har overtrådt nogen regel ved at ændre holdbarhedsdatoen.

- Grundlæggende er det producenten, der fastsætter udløbsdatoen på øl. Producenten kan også godt ændre udløbsdatoen, hvis han vurderer, at øllet har en længere holdbarhed. Det kræver, at producenten anlægger en faglig vurdering. Det er ikke godt nok, hvis han ændrer udløbsdatoen for at tjene penge. Men hvis han for eksempel har smagt på øllet eller der ligger en anden faglig vurdering til grund for, at øllet kan holde længere, må han altså sætte en ny udløbsdato på, siger Michael Rosenmark til Fyens Stiftstidende.

Indehaveren af Midtfyns Bryghus, Eddie Szweda , er godt tilfreds med den melding:

-. Stærke øl, for eksempel vores Imperial Stout, kan ligge i helt op til 15 år og stadig smage godt, men den vil jeg normalt sætte tre års udløbsdato på. Hvis vi har et restlager af Imperial Stout, kan det godt være, vi ændrer den oprindelige udløbsdato, men så er det fordi vi ved, hvordan øllet har været opbevaret og er sikre på, at det kan holde sig, siger han til avisen.

Eddie Szweda har også en anden sag kørende med Eventyrligt Øl Fra Fyn. Han anmeldte for nylig salgssamarbejdet for at levere en fustage øl til Storms Pakhus i Odense, hvor den blev solgt som "Belgisk Ale" fra Midtfyns Bryghus - selv om øllen ifølge Eddie Szweda med sikkerhed ikke er lavet hos ham. Det er en sag, som Fødevarestyrelsen også er gået ind i.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062