23948sdkhjf

Bryghus renset i sag om datofusk

Man må gerne ændre holdbarhedsdatoen

Det er helt i orden, at et bryggeri ændrer holdbarhedsdatoen på øl og sætter en ny dato oven på den gamle.

Og der er således ikke noget at komme efter i forbindelse med de anklager, som salgssamarbejdet Eventyrligt Øl Fra Fyn har rettet mod Midtfyns Bryghus i Årslev.

Det konstaterer Fødevarestyrelsen ifølge Fyens Stiftstidende, efter at direktøren i Eventyrligt Øl Fra Fy, René Dyrvig, har bedt Fødevarestyrelsen om at tjekke bryghuset. Han pegede på, at Midtfyns Bryghus angiveligt har sat nye klistermærker med nye udløbsdatoer oven på de gamle på en stribe forskellige øltyper fra bryggeriet.

Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, bekræfter, at styrelsen ser på sagen. Men han peger på, at Midtfyns Bryghus som udgangspunkt ikke har overtrådt nogen regel ved at ændre holdbarhedsdatoen.

- Grundlæggende er det producenten, der fastsætter udløbsdatoen på øl. Producenten kan også godt ændre udløbsdatoen, hvis han vurderer, at øllet har en længere holdbarhed. Det kræver, at producenten anlægger en faglig vurdering. Det er ikke godt nok, hvis han ændrer udløbsdatoen for at tjene penge. Men hvis han for eksempel har smagt på øllet eller der ligger en anden faglig vurdering til grund for, at øllet kan holde længere, må han altså sætte en ny udløbsdato på, siger Michael Rosenmark til Fyens Stiftstidende.

Indehaveren af Midtfyns Bryghus, Eddie Szweda , er godt tilfreds med den melding:

-. Stærke øl, for eksempel vores Imperial Stout, kan ligge i helt op til 15 år og stadig smage godt, men den vil jeg normalt sætte tre års udløbsdato på. Hvis vi har et restlager af Imperial Stout, kan det godt være, vi ændrer den oprindelige udløbsdato, men så er det fordi vi ved, hvordan øllet har været opbevaret og er sikre på, at det kan holde sig, siger han til avisen.

Eddie Szweda har også en anden sag kørende med Eventyrligt Øl Fra Fyn. Han anmeldte for nylig salgssamarbejdet for at levere en fustage øl til Storms Pakhus i Odense, hvor den blev solgt som "Belgisk Ale" fra Midtfyns Bryghus - selv om øllen ifølge Eddie Szweda med sikkerhed ikke er lavet hos ham. Det er en sag, som Fødevarestyrelsen også er gået ind i.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Dencon dykker på bundlinjen

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Online Avis Arkiv

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

1

Døde kakerlakker i bagerbutik

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

Se alle Medlemmernes egne nyheder

En kunde på Færøerne manglede et farvebånd, til en over 20 år gammel printer

INOXPA siger tak for besøget på FoodTech 2018

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hewikut afholder reception i nye lokaler

Invitation til seminar om 3D - laserscanning

Korrosionsbeskyttelse og to-trins-keglehjulsgear

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Undgå dyre og forstyrende driftstop

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineeri...

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejneko...

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Send til en kollega

0.243