23948sdkhjf

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech
Blandt de tusindvis af udstillere og gæster, der onsdag var på FoodTech i Herning, slog Food Supply en klo i fire tilfældige messedeltagere for at høre, hvorfor de egentlig var der.

Daniel Villum Pedersen og Rasmus Christiansen
Maskiningeniørstuderende, Syddansk Universitet:


- Vi er ved at skrive vores afgangsprojekt, og det gør vi om optimering af en vejemaskine hos Cabinplant (fynsk producent af maskiner til fødevareindustrien, red.)

- Vi er med her på messen for at researche, hente lidt allround inspiration og se, om der er noget, vi kan bruge til maskinen for at gøre den bedre. For eksempel motorer og fødevaregodkendte lejer. Meningen med projektet er ikke, at vi skal opfinde noget nyt, vi sætter bare komponenterne sammen på en anden måde.

- Er I stødt på noget, som I ikke vidste eksisterede?

- Ja, et stort ventilbatteri med varmeveksling. Det har vi ikke set før.


Steen Dick Lindstrøm
Sælger hos Accoat:


- Hos Accoat sælger vi belægninger til alt muligt, og jeg er her udelukkende for at sælge. Vi har en stand, hvor jeg gerne skal få folk til at indse, at de kan bruge andre materialer end rustfrit stål til deres produkter - hvis de bruger noget billigere stål, kan de bare få det belagt med eksempelvis Teflon. Hvis vi coater for eksempel et osteanlæg, kan man både spare energi og få en nemmere rengøring.

Er der noget, du er blevet klogere på her på FoodTech?

- Næh, der er faktisk ikke noget af det, vi ser her på messen, vi kan bruge til noget i vores virksomhed. Men mange af de andre deltagere har udfordringer, som vi kan løse med en belægning.


Sanne Ravn
Studerer til procesteknolog på DTU's bryghus i Lyngby:


- Jeg er her mest på grund af teknikken. Jeg er meget interesseret i, hvad der sker inde i udstyret - sådan noget med vægte, kalibrering og den slags. Så jeg går og stiller udstillerne spørgsmål og får dem til at forklare mig, hvordan det fungerer. For eksempel har jeg hos GEA's stand set noget spændende udstyr, der pumper kød med saltvand.

- Og så kan det også være, at jeg på sådan en messe kan finde en virksomhed, jeg har lyst til at arbejde i, når jeg er færdig med min uddannelse.

- Er du stødt på noget, du ikke vidste eksisterede?

- Bila har en robot, der kan skænke øl. Jeg anede godt nok ikke, at det findes ...





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078