23948sdkhjf

Danskernes madvaner skal kortlægges

Et forskningsprojekt vil kortlægge hvordan øget madudbud, ændrede arbejdstider og familieforhold påvirker madvaner i Norden.
Forskere fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet tager nu sammen med en række samarbejdspartnere i Sverige, Norge og Finland hul på et stort forskningsprojekt.

Projektet vil give viden om, hvordan mere fleksible arbejdstider, forandrede familieforhold, nye udviklinger i madudbuddet og krav om bæredygtighed har påvirket den måde, vi spiser på i dag i forhold til for 10 år siden.

De første resultater fra det omfattende projekt forventes i løbet af et par år.

Sammenligninger med undersøgelse gennemført for 10 år siden
Udgangspunktet er en lignende undersøgelse om madvaner, som blev gennemført i Danmark, Norge, Sverige og Finland i slutningen af 1990’erne. I det nye projekt gentager forskerne centrale dele fra den tidligere undersøgelse for at kunne sammenligne over tid.

Materialet giver en unik mulighed for at undersøge, hvordan de samfundsmæssige forandringer påvirker vores mad og vores spisning.

- Det bliver interessant at se, hvad der er sket i de sidste 10 år. Spiser vi stadig sammen i intime fællesskaber? Påvirker krav om bæredygtig udvikling vores madvalg? Er vi blevet mere 'amerikaniserede'? Og afspejler væksten i overvægt og fedme sig i vores måltidsmønstre?, siger projektets leder, professor Lotte Holm fra LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet.

Projektet finansieres af Nordisk samarbejsnævn for humanistisk og samfundsvidenskabelig forskning NOS-HS og udløber i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11