23948sdkhjf

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst
Fødevareproducenten Hanegal med fabrik i Haderslev kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et overskud på knap 1,2 milllioner kroner. Det er næsten en halvering fra året får. hvor der var et plus på over 2 millioner, men ledelsen er alligevel tilfreds:

Den primære årsag til det forringede resultat er således, at der har været meromkostninger til sikring af den fremtidige vækst og indtjening. Det omfatter blandt andet investeringer i organisation, produktudvikling, optimering og automatisering i produktionen, nævner ledelsen bemærkningerne til regnskabet.

Dertil kommer, at Hanegal stadig er i gang med planlægge opførelsen af en helt ny fabrik, der skal producere færdigretter.

- Regnskabsperioden har endnu engang bekræftet, at færdigretter er blevet et vigtigt vækstområde i Danmark og for Hanegal. De foretagne investeringer i produktudvikling har båret frugt, idet væksten i dette område har været på 47 % i forhold til året før, konstaterer ledelsen.

- Hele området for økologiske færdigretter vækster, men især vegetariske og veganske måltidsløsninger uden tilsætningsstoffer har oplevet en eksplosiv vækst. Hanegal er derfor i gang med at udvide markant på dette område.

- Den samme positive afsætningsudvikling opleves gennem øget salg af komponenter og færdigretter til måltidskasser, hvor Hanegal er en væsentlig leverandør. Hanegal holder dermed fast i sin centrale position på markedet for convenience og færdigretter, hedder det også.

Trods et hårdt prispres fra detailhandlen lykkedes det Hanegal i et seneste regnskab at fastholde sin bruttefortjeneste - den steg endda en lille smule, fra 25,9 til 26,2 millioner kroner.

Hanegal-stifterne Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen har i årets løb udvidet ejerkredsen, idet de har solgt 10 procent af aktierne til investeringsselskabet H og V Invest med base i Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078