23948sdkhjf

Fiskekonges millionformue bliver nu fordelt

Iver Espersens to sønner lander kæmpebeløb
Den i fiskerikredse nærmest legendariske Iver Espersen, der døde i april, 76 år, efterlod sig en kæmpeformue i sine to holdingselskaber, IE Holding og Skagerak Holding. Og de penge er nu så småt ved at være klar til at blive delt mellem Iver Espersens to sønner, Christian og Niels Espersen.

De to holdingselskaber er således under frivillig likvidation, altså en proces, hvor alle aktiver bliver solgt og alle regninger betalt, hvorefter ejerne får udbetalt, hvad der er tilbage.

Og der er meget tilbage, efter at Skagerak Holding de seneste år har solgt to store fiskesucceser: Først afsatte Iver Espersen for tre år siden datterselskabet Skagerak Salmon til den norske fiskekoncern Sekkingstad. For godt er år siden solgte han så også sildeforretningen Skagen Pelagic - her var køberen FF Skagen.

Skagerak Holding er et datterselskab af IE Holding, som efter de to salg havde en egenkapital på 676 millioner kroner i det seneste årsregnskab. Deraf ligger godt 500 millioner som egenkapital i Skagerak Holding.

Endnu et datterselskab, Skagerak Fiskeeksport, bliver drevet videre af sønnen Christian Espersen. Hans bror, Niels Espersen, er ikke i fiskeribranchen, men driver virksomheder i udlandet.

- Sønnerne deler det, der er i de to holdingselskaber. Det er et helt naturligt led i dødsboets behandling, konstaterer advokat Hans Jørgen Kaptain, der er udpeget som likvidator.

Han tør ikke at anslå, hvor meget der bliver at dele, men peger på, at det hele foregår helt efter Iver Espersens plan.

- Han nåede jo at realisere selskaberne selv, inden han døde. Det, mente han, var det rigtige, siger Hans Jørgen Kaptain.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093