23948sdkhjf

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Det skal styrke kampen mod kvalitetsudsving og kassationer

Småkageproducenten Kelsen har fået stof til eftertanke, efter at virksomhedens deje har været igennem såkaldte reologiske målinger på Teknologisk Institut.

Målingerne har givet helt nye indsigter i dejenes opførsel gennem produktionen. På den baggrund forventer Kelsen at kunne indføre nye praksisser i produktionen for at reducere kvalitetsudsving og kassationer.

Målingerne er foretaget i partnerskabet SMARTS, der går ud på at reducere dejspild i fødevareproduktion via overvågning.

- Vi har jævnligt udsving som medfører, at produkter må kasseres, blandt andet fordi vi har store sæsonudsving og dermed udskiftning i medarbejdere, som skal læres op. Målet med vores deltagelse i SMARTS er at omsætte den empiriske viden hos vores dygtige, faste medarbejdere til automatiserede målinger, så vi bliver mindre afhængige af vores nye medarbejders manglende erfaring, siger Supply Chain Director hos Kelsen Tove Kjeldsen.

De reologiske målinger sker ved anvendelse af et reometer. På den måde kan man måle fødevarens reologiske egenskaber, det vil sige flydeegenskaberne og fødevarens struktur.

- Ved at påvirke dejen med ydre kræfter kan vi karakterisere dejens reologiske egenskaber, herunder viskositeten og strukturen igennem de enkelte trin i produktionen. Dermed får Kelsen vigtig, ny viden om, hvordan deres dej opfører sig, alt efter variationer i råvarer, produktionsparametre og andre kritiske parametre, forklarer Maria Barmar Larsen, der er Teknologisk Instituts førende specialist på området:

De reologiske målinger af Kelsens deje viste, at der var større forskel på dejene, end Kelsen alene via deres empiriske observationer havde regnet med.

- Vi har set af de reologiske målinger foretaget på Teknologisk Institut, at det er muligt at måle forskel på deje, som vi i udgangspunkt ikke forventede ville falde så forskellige ud. Vi skal nu have sammenkoblet denne nye viden med praksis og årsagen til forskellen, siger Kelsens Tove Kjeldsen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Nyhedsbrev

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Online Avis Arkiv

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Første madkollektion fra Søstrene Grene

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

NCC Civil Egineering holder styr på certifikater, løfteudstyr og omkostninger med EasyCert

Konfigurerbare sikkerhedsrelæer – nu kan du også lave simulationer offline

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KL Automatik leverer fuldautomatisk etiketteringsanlæg til slagteriet DanePork

Hjemløse kaffesælgere bliver klædt varmt på af erhvervslivet

KE Fibertec introducerer vaskeservice

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Nyt VETEC dynamometer hos Carl Stahl A/S

JOFRA takker for et stærkt år

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Det er ikke hver dag vi sælger en løfteklo som denne til en kunde →

Send til en kollega

0.345