23948sdkhjf

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Selv om bagerkæden Emmerys i flere år har arbejdet på at rette op på forretningen, er resultaterne stadig markant negative. Det viser det seneste regnskab for kæden, der netop er offentliggjort.

Regnskabet dækker perioden det sidste halvår af 2017 og første halvår af 2018. Resultaterne betegnes som "mindre end forventede og utilfredsstillende".

- I forbindelse med en ny strategi i foråret 2017 har fokus været en øget servicegrad i butikkerne samt øget kompetenceniveau på centrale funktioner.

- Disse strategiske ændringer har medvirket til et øget omkostningstryk. Derudover er der i løbet af det forgangne år igangsat en række kampagneaktiviteter. Målet med disse kampagner har været at øge omsætning ved øget trafik.

- Mens trafikken i butikkerne er steget væsentligt, har det ikke bidraget til dækningsbidraget på et tilstrækkeligt ønsket niveau, skriver Emmerys.

30 butikker

Omsætningen i kædens fem butikker i Aarhus og 25 i København faldt en smule til 59,1 millioner kroner i året. Underskuddet er dog næsten fordoblet til 18,7 millioner kroner.

Samlet har selskabet tabt 30,6 millioner kroner over de seneste tre regnskabsår. Og efter det seneste regnskab var egenkapitalen da også stærkt negativ.

Sidste år fik Emmerys dog en ny, hovedrig medejer i milliardær og baron Johan Wedell-Wedellsborg, der købte 20 procent af selskabet. Han ejer shippingselskabet Weco og har en større luns af sandwich- og hipsterkæden Joe & The Juice.

Selskabet er i forvejen ejet af Hans Henrik Preisler, der reddede kæden, da den gik i betalingsstandsning i 2011.

Ejerne har efter regnskabet for 2017/18 skudt millioner ind og genoprettet egenkapitalen.

- Fokus i det kommende år vil være at skabe balance på den daglige drift. Indsatsområderne vil være på omsætning, omkostninger samt dækningsbidrag.

- I det kommende år vil ledelsen optimere samt udvikle sortiment til at sikre en relevant og attraktiv produktportefølje på tværs af års- samt højtider, skriver Emmerys om det kommende år.

Emmerys har sine rødder tilbage til 1897. Man begyndte i sin nuværende form i 1996, da kokken Per Bruun overtog bageriet og gjorde det til en kæde.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

Ifølge en pressemeddelelse solgte Arla produkter for 10,4 milliarder euro i 2018. Det var en lille stigning

1

Skandaleramt fiskefabrik kaster håndklædet i ringen

Medarbejderne er blevet fritstillet

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Nyhedsbrev

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Online Avis Arkiv

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Aarhus gør klar til michelinbrag

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Ugens grin: En hest efter whiskey

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

1

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Rustfri procesudstyr i hygiejnisk og rengørings venligt design

Logistikløsning til intelligente fabrikker

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Overvågning og styring af forsyningslinien

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Buet glas kan anvenders til mange formål

Har du fået det nye hovedkatalog fra Carl Stahl A/S?

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny generation af oliefrie kompressorer

Online analyse af drikkevand

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

RollDolly fra DT Rullecontainer

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægt...

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspirere...

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Send til en kollega

0.17