23948sdkhjf

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Selv om bagerkæden Emmerys i flere år har arbejdet på at rette op på forretningen, er resultaterne stadig markant negative. Det viser det seneste regnskab for kæden, der netop er offentliggjort.

Regnskabet dækker perioden det sidste halvår af 2017 og første halvår af 2018. Resultaterne betegnes som "mindre end forventede og utilfredsstillende".

- I forbindelse med en ny strategi i foråret 2017 har fokus været en øget servicegrad i butikkerne samt øget kompetenceniveau på centrale funktioner.

- Disse strategiske ændringer har medvirket til et øget omkostningstryk. Derudover er der i løbet af det forgangne år igangsat en række kampagneaktiviteter. Målet med disse kampagner har været at øge omsætning ved øget trafik.

- Mens trafikken i butikkerne er steget væsentligt, har det ikke bidraget til dækningsbidraget på et tilstrækkeligt ønsket niveau, skriver Emmerys.

30 butikker

Omsætningen i kædens fem butikker i Aarhus og 25 i København faldt en smule til 59,1 millioner kroner i året. Underskuddet er dog næsten fordoblet til 18,7 millioner kroner.

Samlet har selskabet tabt 30,6 millioner kroner over de seneste tre regnskabsår. Og efter det seneste regnskab var egenkapitalen da også stærkt negativ.

Sidste år fik Emmerys dog en ny, hovedrig medejer i milliardær og baron Johan Wedell-Wedellsborg, der købte 20 procent af selskabet. Han ejer shippingselskabet Weco og har en større luns af sandwich- og hipsterkæden Joe & The Juice.

Selskabet er i forvejen ejet af Hans Henrik Preisler, der reddede kæden, da den gik i betalingsstandsning i 2011.

Ejerne har efter regnskabet for 2017/18 skudt millioner ind og genoprettet egenkapitalen.

- Fokus i det kommende år vil være at skabe balance på den daglige drift. Indsatsområderne vil være på omsætning, omkostninger samt dækningsbidrag.

- I det kommende år vil ledelsen optimere samt udvikle sortiment til at sikre en relevant og attraktiv produktportefølje på tværs af års- samt højtider, skriver Emmerys om det kommende år.

Emmerys har sine rødder tilbage til 1897. Man begyndte i sin nuværende form i 1996, da kokken Per Bruun overtog bageriet og gjorde det til en kæde.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

15. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certi...

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Send til en kollega

0.286