23948sdkhjf

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Midtjylland bruger tre millioner kroner på koncept
I 2017 fik Region Midtjylland, der kalder sig Danmarks fødevareregion, sammen med Aarhus titlen Europæisk Gastronomiregion. Nu afsætter regionen midler for at sikre, at konceptet kan leve videre de næste tre år.

Formålet med initiativet Europæisk Gastronomiregion er blandt andet at udvikle landsbysamfund gennem fokus på fødevarer, gastronomi og kultur, men også at skabe nye samarbejder på tværs af områderne turisme, fødevarer, kulturinstitutioner og kunst. Region Midtjyllands bevilling er på i alt tre millioner kroner over tre år.

- Europæisk Gastronomiregion handler ikke kun om restauranter med Michelin-stjerner. Den slags kommer jo af, at der som i Region Midtjylland er en blomstrende underskov af innovative fødevareproducenter og gastronomi- og kulturudviklere. Dét skal vi holde fast i med Europæisk Gastronomiregion, for det skaber udvikling og sammenhængskraft, og det gør vores landsdel attraktiv, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Gastronomi-events i vente
Regionsrådsformanden håber, at man fremover vil se endnu flere stærke lokale identiteter, stolthed og innovation i lokalområderne med fødevarer og gastronomi som omdrejningspunkt.

Målet er blandt andet at få et eventprogram med minimum 200 årlige begivenheder i regionen, at sende mindst fem lokale kokke til internationale events, at skabe mindst ni internationale ambassadører for regionens gastronomi og at få flere eksperimenterende gastronomiske oplevelser for alle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079