23948sdkhjf

Fremgang på flere fronter for BioMar

BioMar, der er verdens tredjestørste producent af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt, kan fremvise fremgang for første kvartal af 2011.
Virksomhedens aktiviteter er geografisk opdelt i tre regioner: North Sea (Norge og UK), Americas (Chile) og Continental Europe.

Den økonomiske udvikling
BioMar realiserede i 1. kvartal 2011 en nettoomsætning på 1.134 mio. kr. mod 789 mio. kr. i 1. kvartal 2010.

Fremgangen er et resultat af både væsentligt større mængder (en vækst på 36%) og højere gennemsnitlige salgspriser, der primært er drevet af højere råvarepriser.

En væsentlig del af den store stigning i 1. kvartal kan henføres til fremgang på det vigtige norske marked på trods af, at det totale norske marked, grundet unormalt lave vandtemperaturer, var stort set uændret i 1. kvartal 2011 sammenlignet med året før.

Ved sammenligningen skal det bemærkes, at BioMar i 1. halvår 2010 havde en usædvanlig lav markedsandel i Norge, mens markedsandelen i 1. kvartal i år igen var på det normale niveau.

Continental Europe udviser også en pæn stigning målt i mængder, men en del af stigningen vurderes dog primært at være en periodeforskydning. Den fortsatte store fremgang i Chile var som forventet.

Årets 1. kvartal er altid udpræget lavsæson i BioMar, men resultatet af primær drift (EBIT) blev væsentligt forbedret fra et underskud på 47 mio. kr. i 1. kvartal 2010 til et underskud på 7 mio. kr. i 1. kvartal 2011.

Alle tre regioner bidrog væsentligt til forbedringen, med øgede mængder og en øget bruttoavance, men normaliseringen af situationen i Norge var den største enkeltårsag.

Forventninger til fremtiden
I forventningerne til 2011 var der forudsat en væsentlig fremgang i 1. kvartal. Den faktiske fremgang var dog større end ventet, ligesom udviklingen i det totale chilenske marked i 2011 ser ud til at blive bedre end ventet.

Omvendt forventes der et vist pres på bruttoavancen gene-relt, ligesom periodeforskydningen i Continental Europe forventes at give en vis negativ effekt i 2. kvartal.

På baggrund af den gode start på året forventes BioMar i 2011 at realisere et EBIT i toppen af det udmeldte interval på 240-260 mio. kr. Omsætningen i 2011 forventes fortsat at blive på over 6 mia. kr., men omsætningsudviklingen vil i høj grad afhænge af råvarepriserne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125