23948sdkhjf

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider
Slagterivirksomhederne Tican Fresh Meat i Thisted og SB Pork i Brørup, der begge er ejet af den tyske fødevarekoncern Tönnies Group, bliver fusioneret. Og de kommer ud af 2018 med sorte tal på bundlinjen.

Det oplyser Tican i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at Tican Fresh Meat bliver det fortsættende selskab.

Efter et 2017 med store millionunderskud har Tican Fresh Meat og SB Pork nu passeret break-even - altså det punkt, hvor indtægterne er lig med omkostningerne. Og når årsregnskabet kan afsluttes ved udgangen af december, bliver det altså med et positivt økonomisk resultat for 2018.

De to danske slagterier havde i 2017 underskud på henholdsvis 33 og 32 millioner kroner.

Tönnies købte SB Pork i 2005, og tyskerne overtog Tican-koncernen i marts 2016. Siden da er Tican Fresh Meat og SB Pork blevet optimeret og tilpasset til Tönnies-koncernen, hedder det i pressemeddelelsen.

Mere kapacitet
Ifølge Tican er et godt samarbejde med de danske svineproducenter en væsentlig årsag til fremgangen.

- Slagtningen af grise i Tican og SB Pork er igen på samme niveau som før september 2017, hvor en større gruppe stoppede leverancerne. Tilgangen af svineproducenter fortsætter, og der er yderligere tegnet nye kontrakter, hvor leverancerne af grise begynder i løbet af
2019. Det betyder, at der planlægges yderligere kapacitetsforøgelse på fabrikkerne i løbet af det kommende år, konstaterer Tican-direktør Ove Thejls.

- Især slagtesvineproducenterne nyder godt af den øgede konkurrence i Danmark, og Tican har den aftale med vores leverandører, at vi tilbyder markedets bedste pris for deres slagtesvin. Uafhængige konsulenter har udarbejdet benchmark, som giver leverandørerne sikkerhed for, at Tican lever op til dette løfte, tilføjer han.

Tallene viser ifølge Tican, at Tican betaler 5-10 kroner mere pr. gris end det generelle prisniveau i markedet.

I 2018 var den største enkeltinvestering et nyt anlæg til behandling af tarme hos SB Pork til i alt 26 millioner kroner. I 2019 vil Tican begynde arbejdet med udvikling af området ved Strandvejen i Thisted og igangsætte en udvidelse af produktionsfaciliteterne dér.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094