23948sdkhjf

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Kødfri produkter giver blod på tanden
Efter 25 år, hvor der ikke har været nogen eksport af betydning, satser fødevareproducenten Hanegal nu på at få et gennembrud i Sverige og Tyskland. Især veganske og vegetariske retter skal trække læsset, skriver Ritzau Finans ifølge finans.dk.

- Vi har været inde at undersøge markederne i forhold til produktefterspørgsel og priser. Hanegal er født som en kødforarbejdende virksomhed, men 30 procent af vores omsætning inden for færdigretter kommer fra vegetariske og veganske retter, og det er der kæmpestor interesse for, siger direktør Cees Kuypers til mediet.

Han fremhæver, at den bønnebaserede, veganske postej, som Hanegal lancerede i 2017, på halvandet år har nået en omsætning på niveau med virksomhedens næstbedst sælgende leverpostej. Veganerpostejen er det produkt, der har haft størst vækst i Hanegals historie.

Hanegal, der har sin fabrik i Haderslev, endte det seneste regnskabsår med et overskud på knap 1,2 milllioner kroner. Det er næsten en halvering fra året før, men nedgangen skyldes investeringer, og derfor var ledelsen alligevel tilfreds med 2017/18-regnskabet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156