23948sdkhjf

Coop donerer mad til udsatte familier i 80 byer

Sammen med ung ildsjæl deler Kvickly og SuperBrugsen mad ud efter lukketid lillejuleaften
I et stort madspildsprojekt kan omkring 15.000 familier over hele Danmark få hjælp til en bedre jul.

Sammen med lokale ildsjæle fra foreningen Stop Spild Lokalt vil Kvickly og SuperBrugsen i over 80 byer donere julemad om aftenen 23. december.

Det er fødevarer, der ikke er blevet solgt inden lukketid, som typisk er klokken 21, og som er for gamle, når butikkerne igen åbner 27. december.

Sidste år var der premiere på samarbejdet mellem Stop Spild Lokalt og Coop. Det resulterede i en donation på cirka 80 tons mad lillejuleaften, som op mod 14.000 husstande fik gavn af, oplyser Coop.

Foreningen Stop Spild Lokalt er stiftet for to år siden af den dengang kun 17-årige Rasmus Erichsen. Da han sidste år indgik aftalen med Coop, havde han organiseret 2.100 frivillige over hele landet. De afhentede varerne i Kvickly og SuperBrugsen lige efter lukketid 23. december og stod så for udleveringen, som foregår fra lokale steder. Foreningen annoncerer lokalt, hvor dette foregår.

-. Da jeg startede Stop Spild Lokalt, var det, fordi jeg oplevede, at mange mennesker ikke har penge nok til mad i hverdagen. Og i juletiden er det bare endnu vigtigere at hjælpe, så meget vi kan, fordi der netop er rigtig mange, som ikke har mad på bordet eller gaver under træet juleaften, siger Rasmus Erichsen. Han afhenter selv mad i SuperBrugsen i Korsør lillejuleaften

Udover Kvickly og SuperBrugsen deltager også nogle af de butikker i Irma og Fakta, som ikke holder åbent i juledagene.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078